OVE DEVOJKE SU PONOS SRBIJE: Čestitke zlatnim odbojkašicama stižu sa svih strana

Autor: Tanjug

Sport

01.10.2017

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim odbojkašicama i stručnom štabu osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, održanom u Azerbejdžanu i Gruziji.

RepublikaFoto: cev.lu
Odbojkašice Srbije su najbolje u Evropi

- Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve građane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na EP.

 - Čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Zalaganjem, predanim radom i sportskim duhom ostvarili ste izuzetan rezultat i Srbiji doneli veliku radost. Ponosni smo na vas. Svaka čast, devojke! - navodi se u telegramu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Čestitkama se pridružio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 - Srpska zastava i danas se vijori na evropskom sportskom postolju - naše odbojkašice su šampionke Evrope! Odvažno, superiorno i svim srcem ove sjajne devojke branile su boje naše zemlje i Srbiji donele zlatnu medalju, pokazale da jesu najbolje od najboljih! Hvala vam devojke, svaka čast! - naveo je ministar Udovičić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović oduševljena je našim odbojkašicama.

 - Upućujem najiskrenije čestitke srpskim odbojkašicama povodom osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bakuu. Uspesi koje iz godine u godinu nižete dokaz su predanog rada, timskog duha koji negujete, ali i ljubavi koju prema svojoj zemlji gajite - poručuje Mihajlović.

Kako je rekla, poslednjim u nizu odličja koje su osvojile pokazale su svim devojčicama u Srbiji da je ženama i te kako mesto u vrhunskom sportu.

 - Hvala vam što ste još jednom obradovali svoju naciju. Srbija je ponosna na vas! - zaključuje se u telegramu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik priključio se čestitkama.

 - Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uveren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim - navedeno je u čestitki predsednika Dodika.

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala jeodbojkašicama Srbije osvajanje titule prvaka Evrope.

- Pobeda!!! Čestitam našim odbojkašicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo! - navela je Brnabić na zvaničnom tviter nalogu predsednice vlade Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je reprezentativkama Srbije osvajanje titule evropskog prvaka.

 - Čestitam vam na izuzetnom uspehu kojim ste još jednom pokazale da imate hrabrosti i umeća za najveće podvige. Put ka vrhu nikada nije lak, a vaš uspeh dokaz je da se naporan rad uvek isplati. Dokazavši da ste najbolje odbojkašice u Evropi obradovali ste Beograd i celu Srbiju - poručio je Mali, saopštio je Beoinfo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading