Kraj velike karijere: Šterbik ide u penziju!

Autor:

Sport

20.01.2020

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije i jedan od najboljih rukometnih golmana u istoriji Arpad Šterbik potvrdio je da će na kraju sezone završiti sjajnu karijeru i posvetiti se porodici.

Arpad Šterbik

- Moram da priznam da razmišljam o ovom potezu već nekoliko godina. Rukomet je deo mog života, tako da sam se nekoliko puta predomislio u poslednjih nekoliko godina. Kod kuće me čekaju žena i dvoje prekrasne dece, pa nemam razlog da buddem tužan. Poručujem navijačima da ne tuguju jer ako budem potreban, vratiću se da pomognem- rekao je Šterbik.

Nekadašnji reprezentativac Srbije ima dogovor sa Vespremom do kraja sezone, a cilj mađarskog kluba je da osvoji Ligu šampiona, jedini trofej koji mu nedostaje.

Četrdesetogodišnjak iz Ade je karijeru počeo u Jugoviću iz Kaća, sa kojim je 2001. osvojio EHF Čelendž kup, a kasnije je igrao u Vespremu, Siudad Realu, Atletiko Madridu, Barseloni i Vardaru.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dve bronzane medalje na šampionatima sveta 1999. i 2001, dok je se selekcijom Španije po jednom bio prvak sveta (2013) i Evrope (2018), uz bronzu na SP 2011. i srebro na EP 2016.

Četiri puta je bio osvajač Lige šampiona - 2006, 2008, 2009. i 2017.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading