(VIDEO) Srbija i Beograd pozdravili evropske šampionke!

Autor:

Sport

02.10.2017

18:22 >> 19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko hiljada građana dočekalo je na platou ispred Starog dvora srpske odbojkašice koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Odbojkašice pozdravljaju srpske navijače

Navijači su ovacijama pozdravili naše odbojkašice, koje su zaplakale prilikom intoniranja himne "Bože pravde".

 - Teško je opisati ovaj osećaj. Hvala svima na podršci iz Srbije, ali i u Republici Srpskoj - rekla je Brankica Mihajlović, a Tijana Malešević je dodala "Ovo je naše" i pokazala je navijačima zlatnu medalju.

Najbolja igračica EP Tijana Bošković bila je oduševljena dočekom.

 - Presrećne smo, divno je videti ljude u ovolikom broju da slave uspeh. Nadam se da će biti još ovakvih prilika - kazala je Boškovićeva, kojoj su navijači skandirali: MVP, MVP...

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Tekst potpisa


Selektor Srbije Zoran Terzić zahvalio je navijačima na podršci.

 - Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška, vaša ljubav, koliko su svi naši treninzi, naše utakmice, sve što radimo je u najvećem delu posvećeno vama. Jednu stvar nemojte da zaboravite, znači nam puno zaista... Bez obzira na rezultat, bez obzira šta se dešavalo na prvenstvu, ove devojke daju svoj maksimum svaki put, do zadnje kapi znoja, do zadnje kapi krvi. Imajte to na umu svaki put kada one igraju bez obzira kakav je rezultat i budite sigurni da vas neće razočarati nikad i da će vam jednog dana vratiti sa kamatom i ako nije valjalo - rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Milena Rašić zahvalila je navijačima na dočeku ispred Skupštine Beograda.

- Hvala vam što ste došli i hvala vam na podršci tokom celog prvenstva. Hvala devojkama ovde, hvala devojkama koje nisu večeras sa nama ali su deo ekipe. Hvala stručnom štabu, savezu i svima koji su bili uz nas. Pre svega, hvala vam na ostvarenju još jednog sna, a to je ovaj doček ovde, na ovom balkonu. Ovako nešto ima samo Srbija - rekla je Rašićeva.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Tekst potpisa

Izabranice Zorana Terzića prethodno su na beogradskom aerodromu pri sletanju aviona dočekane vodenim lukom, najvećom počasti u vazduhoplovstvu.

Odbojkšice su u zgradi Skupštine grada dočekali predsednik Skupštine Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

 

TOK DOČEKA
21:00 - Navijači se polako razilaze
20:50 - Odbojkašice Srbije pevaju sa Kikijem Lesendrićem
20:46 - Terzić: Vi nam mnogo značite. Sve što radimo posvećeno je vama. Jednu stvar ne zaboravite. Bez obzira šta se dešavalo na terenu, ove devojke su uvek davale poslednju kap krvi. One će vam uvek za podršku vratiti sa kamatom.
20:43 - Tijana Bošković: Dobro veče svima. Stvarno ne zna šta da kažem. Presrećni smo. Divno je videti sve vas koji ste došli da nas dočekate. Hvala Srbiji, Republici Srpskoj i mojoj Bileći.
RepublikaFoto: Republika
Navijači ispred Starog dvora

20:41 - Brankica Mihajlović: Hvala vam od srca. Hvala Srbiji i Republici Srpskoj. Naravno pozdravljam i moje Brčko. Tijana Malešević: Vi ste ono što nas odvaja od drugih. Ovo je zlato i naše i vaše. Vi ste najbolji

RepublikaFoto: Republika
Navijači pozdravljaju odbojkašice
20:38 - Navijači sa odbojkašicama pevaju himnu Srbije

20:32 - Odbojkašice Srbije izlate na balkon praćene ovacijama navijača.

 

 

20:30 - Članovi stručnog štaba izlaze na balkon
20:20 - Odbojkašice Srbije stigle u Skupštinu grada Beograda

 

 

Odbojkašice Srbije sletele su večeras oko 19.45 sati na beogradsku aerodrom "Nikola Tesla".

 

 

Avion je po sletanju prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se odaje posebno priznanje putnicima.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading