Hrvatska odbojkašica: Neću na ulicu jer ne želim u zatvor, tri sata zovem doktora i ne javlja se

Autor:

Sport

15.03.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet je pogođen koronavirusom. U svetu je više od 149 hiljada ljudi obolelo od korone.

RepublikaFoto: Instagram-com/misslucka
Lucija Mlinar

Hrvatska nije toliko pogođena koronavirusom kao Italija i Španija ali i u Hrvatskoj se sprovode mere sigurnosti kako bi se zaustavio virus.

Koronavirus zaustavio je i sport u celom svetu pa je većina sportista u samoizolaciji, a neki su uspeli da se vrate kući. To je uradila i hrvatska reprezentativka u odbojci, Lucija Mlinar.

Mlinar igra odbojku u Nemačkoj, a juče je avionom došla u Zagreb i opisala iskustvo koje je prošla.

 - Za sve one koji se interesuju oko dolaska avionom u Zagreb: Procedura je strpljivo čekanje u redu (jedan red) za ispunjavanje formulara. OIB i odakle ste doputovali, adresa gde stanujete... i samo nekoliko pitanja s da ili ne vezano da li posedujete neke od simptoma (temperatura, proliv, bol u plućima...)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@dscvolley 2019/2020 ?

A post shared by Lucija Mlinar (@miss.lucka) on Sep 18, 2019 at 9:47am PDT

Ako su vaši odgovori NE, morate potpisati saglasnost o samoizolaciji na 14 dana. Takođe dobijete kontakt doktora kom se trebate obratiti vezano za dalje upute. Taj isti doktor se meni ne javlja već tri sata pa je idući korak poslati mail i opet biti strpljiv.

Da, redovi su ogromni, može ti se posrećiti kao meni da prvi izađeš iz aviona, već ako si u redu deseti, onda čekaš dva sata. Da, samo dva čoveka su zadužena za hiljade putnika i oni ispunjavaju jedan formular, a jedan im ti priložiš ispunjeno. Ta dvojica se tu i tamo dignu pa ih nema pet minuta, onda dođe neki Kinez i kaže da želi da se vrati odakle je došao. Isti taj čovek se diže i vodi Kineza do izlaza dok mi ostali čekamo da se opet posvete formularu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Lucija Mlinar (@miss.lucka) on Aug 22, 2019 at 5:05am PDT

Sve u svemu moja samoizolacija kreće od danas i traje 14 dana. Naravno, neću nigde izlaziti jer ne želim u zatvor. Svi oni kojima je ovo prerigorozno i smešno, zato svaki dan čitamo da imamo dva zaražena više. Prema tome, hajde da budemo odgovorni i složni da ovaj koronavirus ode što pre - kaže Lucija Mlinar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading