Maljković pesimista: OI će se teško održati!

Autor:

Sport

18.03.2020

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, pričao je na TV Prva o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

RepublikaFoto: Republika.rs
Božidar Maljković

Iako su veliki događaji, poput Evropskog prvenstva i Kope Amerike, odloženi za 2021. godinu, čelni ljudi MOK-a i dalje ne odustaje od namere da se Igre održe.

Maljković kaže da ga ne iznenađuje ovakva odluka i da njom samo kupuju vreme.

- Očekivao sam odluku ovoga tipa. Tomas Bah je jako dobro situiran i informisan čovek, koji ima veze sa predsednicima država u svetu. Dobar je prijatelj sa Angelom Merkel i defakto nije definitivno potvrđeno juče da će se Olimpijske igra održati. Situacija se prati, postoji kontinuitet rada u MOK-u, to je ozbiljna organizacija koja ima 206 zemalja i oni ustvari tim svojim 'komunikeom' kupuju vreme - rekao je Maljković gostujući na TV Prva.

Iskusni srpski sportski radnik kaže da će se za trideset dana više znati:

- Posle mesec dana će biti jasnije da li će uopšte moći da se organizuju Oi. Mi danas poslepodne imamo video konferenciju sa čelnicima MOK-a po tom pitanju.

Košarkaška reprezentacija Srbija treba da odigra kvalifikacioni turnir za OI u junu, međutim ako pandemija potraje pitanje je da li ćemo igati i u kom sastavu:

- Kada je košarka u pitanju, mi smo računali da će u junu mesecu moći da učestvuju svi naši veliki igrači. Jokić, Bogdanović, Teo i tako dalje, Micić pogotovo... Međutim ako se produži sezona to je praktično nemoguće.

Maljković na kraju ističe da će se, po njegovom mišljenje, Igre teško održati:

- Pre neki dan sam razogovarao sa našim ambasadorom u Tokiju. Ispitivanje javnog mnjenja je nedvosmisleno – 66 odsto Japanaca je protiv, a 23 za. Iako njihov premijer kaže da imaju podršku G7, najjačih zemalja na svetu, ali predsednik SAD je rekao da OI treba pomeriti. Jedan je opšti haos po svim ekonomskim-sportsko-etičkim pitanjima. Po mom ličnom mišljenju biće teško da se održe Igre ako ova pandemija potraje, a po svemu sudeći potrajaće - zaključio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading