Maljković: Teško da će biti Olimpijskih igara!

Autor: Petar Vuković

Sport

19.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Olimpijskog saveza Srbije Božidar Maljković ne veruje da će zbog koronavirusa biti održane Olimpijske igre u Tokiju (planirano da počnu 24. jula). On se osvrnuo prvo na odlaganje EVRO 2020, kao i Kopa Amerika.

RepublikaFoto: Photo: Telegraf/Dragan Kadić
Božidar Maljković

- Očekivao sam odluku ovoga tipa. Predsednik MOK Tomas Bah je vrlo dobro informisan čovek, koji ima veze sa predsednicima država u svetu. Dobar je prijatelj s Angelom Merkel i de fakto nije definitivno potvrđeno da će se Olimpijske igre održati. Situacija se prati - rekao je Maljković gostujući na TV Prva.

Za mesec dana znaće se mnogo više o igrama.

- Otprilike će polovinom aprila biti jasnije da li će uopšte moći da se organizuju Olimpijske igre. Pre neki dan sam razgovarao sa našim ambasadorom u Tokiju. Ispitivanje javnog mnjenja je nedvosmisleno - 66 odsto Japanaca je protiv, a 23 odsto je za. Iako njihov premijer kaže da imaju podršku G7, najjačih zemalja na svetu, ali predsednik SAD je rekao da Olimpijske igre treba pomeriti. Jedan opšti haos je po svim ekonomskim-sportsko-etičkim pitanjima. Mišljenja sam da će biti teško da se održe igre ako ova pandemija potraje - zaključio je Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading