Ministar sporta i omladine: Pratimo zdravstveno stanje i formu sportista

Autor:

Sport

06.04.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus za sada je mimoišao sportiste u Srbiji, izjavio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i dodao da su predstavnici tog ministarstva u svakodnevnom kontaktu sa njima, kao i sportskim organizacijama kako bi se uverili da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

RepublikaFoto: Republika
Vanja Udovičić

 - U kontaktu smo sa svim našim sportistima, organizacijamana dnevnom nivou, ne samo kada je reč o njihovom zdravstvenom stanju, već želimo da se upoznamo kako provode vreme, na koji način pokušavaju slobodno vreme da učine kvalitetnijim za sebe - rekao je Udovičić za TV Prva.

On je kazao da su sportisti imali minimum po šest sati aktivnog treninga, a sada kada su u kućama vrlo je važno da se prati psihološki profil i da se kroz savete i rad sa sportistima i njihovim trenerima omogući da se osećaju učinkovito i dobro.


 - Niko na svetu ne zna kada će se ova situacija završiti, ali ono što možemo da učinimo jeste da omogućimo i našim sportistima u kućnim uslovima da kroz razne vidove treninga onlajn, kroz edukaciju, praćenje rada, rad sa psiholozima učinimo da budu spremniji i nastave u onom ritmu u kome su bili pre nego što nas je sve ovo zadesilo - rekao je Udovičić.

On je dodao da mu je drago što je Međunarodni paraolimijski komitet doneo odluku da paraolimpijske igre odlože.

- Sve velike međunarodne sportske organizacije prate na globalnom nivou dešavanja i na svakih 15 dana odlažu završetak domaćih takmičenja. Trudićemo se da kada ovo sve prođe da omogućimo svim našim sportistima da imaju najbolje moguće uslove u nastavku trenažnog procesa, da oni koji su se kvalifikovali, ostaju kvalifikovani, ali oni koji se nisu kvalifikovali da njima omogućimo da imaju iste uslove kao bilo koji sportista, bilo gde na svetu i da možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će se ponovo Bože pravde čuti širom sveta i naša zastava vijoriti na pobedničkim postoljima - rekao je on.

Udovičić je kazao da postoji spremnost da se podrže svi programi sportista i kada prođe ova situacija da mogu da se vrate u željenu formu. Naveo je i da je važno da ima primera da su se mnogi sportisti u Evropi i svetu izlečili od koronavirusa

Upitan o primerima nekih sportista koji nisu poštovali mere izolacije on je kazao da mu je žao što takvi primeri, odnosno neodgovorno ponašanje, izaziva veću pažnju nego motivacioni govori naših sportista i stručnjaka i dobri primeri.

 - Apelujem da budemo odgovorni i pridržavamo se pravila kako bi što pre prebrodili ovaj problem - rekao je Udovicić i dodao da je ponosan i zahvalan sportistima koji pomažu u ovakvoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading