(FOTO) Biciklista inspirisan Anom Frank nosi lekove i hranu komšijama

Autor:

Sport

11.04.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dilan Groeneveger odrastao je u ulici u kojoj se krila Ana Frank. Njene poruke podstakle su ga da pomogne ljudima koji ne mogu da izađu iz svojih kuća, a bicikl je iskoristio na najbolji način.

RepublikaFoto: instagram.com/dylangroeneweger
Dilan Groeneveger

Holanđanin Dilan Groeneveger, pobednik četiri etape na Tur de Frans, odrastao je u ulici u Amsterdamu u kojoj se krila Ana Frank i pisala svoj dnevnik.

Inspirisan istorijom i njenom rečenicom "želim da budem korisna i onim ljudima koje nikad nisam upoznala i da nastavim da živim i kada umrem" odlučio je da pomogne ljudima oko sebe. 

26-godišnji Dilan unuk je bivšeg mehaničara bicikala koji je inspirirao Tulia Kampagnoloa, velikana u svetu biciklizma. Sa tim genima danas je on jedan od najboljih svetskih sprintera.

Danas, kada je ceo svet u samoizolaciji, a trka nema, on je odlučio da iskoristi svoj bicikl kako bi pomagao komšijama koji ne smeju ili ne mogu da izađu iz svojih domova. Putem društvenih mreža ponudio im je da im dostavlja hranu i lekove. 

 

 

- Trka nema i vreme je da se pomogne drugima. Dostaviću starijima i onima koji ne mogu da izađu sve što im treba. Ako vam treba pomoć, javite mi se - napisao je.

Istu stvar u Italiji već danima radi David Martineli jer u njegovom gradu nema apoteke. Vozi 40 km i starijim komšijama donosi sve što im je potrebno. Njegov primer sledi i belgijska biciklistkinja Džolien d'Hur.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading