Borković sam nosi pomoć starijim Pančevcima!

Autor:

Sport

21.04.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoć starijim i najugroženijim sugrađanima jedan je od prioriteta borbe u suzbijanju posledica izolacije zbog korone. Volonteri tu vode glavnu reč, a jedan od njih je i najbolji srpski automobilista Dušan Borković (35), koji svakodnevno od početka karantina donira i lično razvozi pakete osnovnih životnih namirnica najugroženijim starim licima na teritoriji svog Pančeva.

RepublikaFoto: republika
Dušan Borković

Srpski as dnevno obiđe po 20 porodica i tako je bilo i tokom praznika, a u razgovoru za Srpski telegraf otkriva da će tako ostati do samog kraja vanrednog stanja.

- Nisam imao dilemu o načinu na koji mogu da pomognem. Nije bila poenta samo u doniranju, iz svog srca sam želeo da tim ljudima prenesem emociju, zato im lično raznosim pakete. Mnogo im znači osećaj da nisu sami, da neko misli o njima. Osmesi i suze radosnice koje dobijam na kućnom pragu mi daju snagu.

Dobijam od njih i mnogo pozitivne energije koja je u ovim ružnim vremenima potrebna svima nama. A upravo je iza nas Vaskrs, praznik koji je uvek bio simbol radosti, topline i porodične sreće - istakao je Borković.

On je objasnio da je od grada dobio spisak ljudi kojima je pomoć najpotrebnija, koji nemaju nikog mlađeg da se pobrine za njih. Naš automobilista je još jednom pozvao sve da poštuju preporuke stručnjaka, Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading