Potresna ispovest Bobaninog trenera: Posle šampionata smo čak pričali i o imenu za bebu - Zlatimir ili Zlatko, jer je osvojila zlato, a sada je nema!

Autor: Večernje novosti

Sport

24.06.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti Bobane Veličković Momčilović, višestruke evropske šampionke u streljaštvu ostavila je u neverici čitavu Srbiju! Mlada sportistikinja izgubila je život zbog komplikacija posle porođaja, a njen trener Boban Marković, sa kojim je sarađivala 16 godina, ostao je neutešan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bobana Momčilović Veličković

- Bobana je uvek bila uporna. Uvek je bila željna dokazivanja i dobrih rezultata. Kada je 2004. postavila državni rekord u mlađim kategorijama, u gađanju vazdušnim pištoljem na takmičenju u Mladenovcu gde je ostvarila 384 kruga, to je bilo dovoljno da se uvidi kakav je talenat bila i da s njom vredi raditi. Već 2006. osvojila je Kup Srbije i Crne Gore. Tada je bila bolja i od legendarne Jasne Šekarić, koja joj je kasnije bila trener - ispričao je za "Večernje novosti" prvi Bobabnin trener.

Marković je na Svetskom kupu održanom u Minhenu Bobani poklonio maskotu lavicu, kako bi joj razbio tremu pred nastup.

- Imala je tada tremu, i ja sam joj to poklonio jer je ona imala srce lavice. Neverovatno borbena i vesela osoba. Bila je omiljeni drug u reprezentaciji Srbije i uvek je bila spremna svima da pomogne. Nedavno smo se ja i njena majka setili baš te maskote, u nadi da će se i ovog puta izboriti i probuditi.

Naveo je da su mnogo puta smo razgovarali i u periodu njene trudnoće.

- Znala je da sa šećerom ima problema, ali bi mi uvek kazala sve je pod kontrolom. Nažalost, završilo se tragično, i Srbija je izgubila velikog sportistu i sjajnog strelca. Siguran sam da bi, da je drugačija situacija, Bobana u narednih pet-šest godina postavljala još bolje rezultate - rekao je Marković. 

Naglašava da se Bobana uvek borila i da nikada nije odustajala. 

- Pred 50. Evropsko prvenstvo vazdušnim pištoljem, koje je održano ove godine u Vroclavu, odakle je Bobana donela zlato, kazao sam joj da će sigurno osvojiti medalju. A na njeno pitanje zašto sam siguran u to, poručio sam joj da, s obzirom na to da je u drugom stanju, mora da misli na sina i da je ostalo neće mnogo opterećivati. Posle tog šampionata smo čak pričali i o imenu za bebu - Zlatimir ili Zlatko, jer je osvojila zlato -  ispričao je trener Boban Marković.

Bobana Veličković Momčilović preminula je u 30. godini, a u njenom rodnom gradu Boru proglašena je trodnevna žalost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading