Gde će Sebastijan Fetel nastaviti karijeru?

Autor:

Sport

09.07.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorostruki svetski prvak u Formuli 1, 33-godišnji Nemac Sebastijan Fetel teško će pronaći novi angažman nakon što mu na kraju ove sezone istekne ugovor sa Ferarijem jer za njega mesta nema ni u Red Bulu, ekipi sa kojom je osvojio sva četiri svetska naslova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Fetel

- Nema mesta za Fetela kod nas - izjavio je za nemački magazin Auto, Moto i Sport Red Bulov savetnik Helmut Marko, odbacujući tako priče o Fetelovom povratku u tim sa kojim je doživeo najveće uspehe u karijeri.

Red Bul u svom timu ima Maksa Verstapena, koji je pod ugovorom do 2023., i Aleksa Albona, koji osim što je dobar vozač ima i još jedan adut.

 - Imamo Albona i sa njim smo zadovoljni. Aleks je rodom sa Tajlanda, a 51 posto vlasništva Red Bula je u tajlandskim rukama - rekao je Marko.

Fetel je tako ostao bez jedne od poslednjih opcija za nastavak karijere u formuli 1 jer su za sledeću sezonu popunjena mesta i u Mercedesu, a povratkom Španca Fernanda Alonsa u Reno, Nemcu su vrata zatvorena i tamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading