ŠOK U F1! Ferari preti napuštanjem takmičenja!

Autor:

Sport

03.11.2017

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ferarija Serđo Markione zapretio je napuštanjem Formule 1 ukoliko se ne promene neke odluke planirane za 2021. godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ferari bi mogao se povuče iz F1?

Novi vlasnici F1 otkrili su planove za budućnost u kojem je cilj smanjenje troškova. Među tim planovima su modifikovani motori sa većim brojem obrtaja, jačim KERS-om, kao i standardizacija pojedinih delova motora.

- U planovima Liberti medija (koji je novi vlasnik F1) ima nekoliko dobrih namera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem. Činjenica je da će doći do promena u strateškom razvoju i vidimo da će se F1 od 2021. promeniti, a to će Ferari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rešenja čiji će rezultati biti korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačanja jedinstvenog Ferarijevog položaja, mi nećemo učestvovati. Ono što znam jeste da je F1 deo našeg DNK od kada smo osnovani, pa nije kao da se možemo drugačije definisati, ali ne želimo sudelovati u sportu ako promeni svoje prepoznatljivo lice -rekao je Markione. 


Nagađa se da Ferariju ne smetaju najavljene promene u vezi sa motorima i bolidima, već preraspodela prihoda kako bi se pomoglo manjim i siromašnijim ekipama. 

 - Realno, ne bi mi bio problem da ostanem zapamćen kao predsednik koji je Ferrari izveo iz F1 - zaključio je Markione.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading