SPEKTAKL U ARENI: Bokseri Srbije spremni za Zlatnu rukavicu

Autor:

Sport

17.11.2017

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener boks reprezentacije Srbije Tomislav Antelj izjavio je da je naš nacionalni tim spreman za međunarodni turnir "Zlatna rukavica", koji će biti održan od 23. do 25. novembra u Areni.

RepublikaFoto: sbf.rs

- Naš tim je spreman. Iako imamo još pet dana priprema na Zlatiboru koje ćemo maksimalno iskoristiti za rad, već sada mogu reći da smo formu doveli do najvišeg nivoa u ovom trenutku. Obećavamo sjajne borbe, reprezentativci će pružiti maksimum, cilj je samo jedan - pobeda - rekao je Antelj i nastavio:

- Cilj nam je da stvorimo boksere koji će moći da na Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama stignu, ne samo do odličja, već i do šampionskog trona. Verujemo u njih, to su sjajni takmičari, ali i izvanredne ličnosti i na njima je da se pokažu u ringu.

Zlatna rukavica ove godine slavi 60. godina postojanja.

- Iako je medjunarodnog karaktera, 'Zlatna rukavica' je u srcu svakog našeg reprezentativca, zato i nije čudo što postoji već 60. godina. Protutnjala su razna vremena, mnogo toga je bilo i prošlo, mnogo toga se preživelo i teškog i lepog, ali 'Zlatna rukavica' je nastavila da ide istim putem i njen sjaj ne jenjava - rekao je selektor Srbije.

Na pripremama na Zlatiboru su: Veljko Gligorić (kategorija do 56 kilograma), Lazar Stanojević i Damjan Grmuša (do 64), Petar Stošić i Nikola Živanović (do 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (do 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (do 81) i Vladan Babić (kategorija 91+).

- Jedva čekam da uđem u ring u Areni. Za sve nas to je san i izazov. Interesuje me pobeda, pobeda i samo pobeda. Radim i pripremam se kao nikada do sada i nijedan detalj nije prepušten slučaju. Tokom ovih priprema podižem formu polako, a praktično ću eksplodirati na meču. Videće to i moja publika u Beogradu kojoj obećavam pravi spektakl - rekao je kapiten boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Ulaz u Arenu biće besplatan. Finale je zakazano za 25. novembar od 19 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading