SUVLASNIK ARSENALA APELUJE NA MOK: Dozvolite ruskim sportistima nošenje zastave na ZOI

Autor:

Sport

08.12.2017

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suvlasnik Arsenala Ališer Usmanov apelovao je na čelnike MOK-a da ruskim sportistima dozvole nošenje nacionalne zastave na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Usmanov se bori za ruske sportiste

- Iako je diskriminacija u bilo kom obliku u suprotnosti s principima olimpijskog pokreta, odluka MOK-a stavlja čiste ruske sportiste u nejednak položaj u odnosu na sportiste drugih zemalja - naveo je Usmanov u otvorenom pismu članovima izvršnog odbora MOK-a i dodao da se da se sportistima iz Rusije uskraćuju osnovna ljudska prava.

Usmanov, koji u svom vlasništvu već ima 30 odsto kapitala Arsenala, je aktuelni predsednik Svetske mačevalačke federacije. On je i blizak prijatelj predsednika Vladimira Putina.

MOK je pre nekoliko dana odlučio da će Igrama u Pjongčangu moći da učestvuju samo oni sportisti iz Rusije koji su pozvani od strane komisije MOK-a, ali bez zastave i himne zbog navodno organizovanog dopinga na ZOI u Sočiju 2014. godine.

ZOI će biti održane od 9. do 25. februara naredne godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading