HRVAT CENI SRBE Štrlek: Biće pravi derbi u Splitu

Autor: Tanjug

Sport

25.12.2017

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek kaže da veoma ceni reprezentaciju Srbije i da će biti pravi derbi u Splitu na startu Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Štrlek očekuje dobar rezultat na EP

- Srbi su kvalitetni i nezgodni, mogu svima da pomrse račune. Moramo da budemo spremni, ne smemo "izgorimo" jer je pobeda na startu najbitnija za glavu. Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu "brzinu". Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su teška. Utamica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island - izjavio je Štrlek za Jutarnji list.

Odlično levo krilo poljskog Kjelcea, saigrač srpskog reprezentativca Darka Đukića, očekuje sva tri teška duela u A grupi sa Srbijom, Švedskom i Islandom.

- Svi mečevi biće teški, sa Srbijom su uvek derbiji, Šveđani su sve bolji, brzi su i eksplozivni. Imali su nesreću što su na prošlom Svetskom prvenstvu išli na Francusku, a igrali su možda najlepši rukomet. Island ima vrhunske pojedince i jaku ekipu.

On nije mogao da označi favorita za titulu prvaka Evrope.

- Puno je faktora, tu su pored nas Francuzi, Nemci, Španci, svi Skandinavci. Balkanske selekcije su nezgodne, sve će igrati kao na domaćem terenu. Rukomet je danas jako izjednačen - zaključio je Štrlek.

Utakmica između Hrvatske i Srbije biće odigrana 12. januara u splitskoj Spaladijum areni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading