(VIDEO) SKANDALI KOJI SU OBELEŽILI 2017: Ivani Španović oteto zlato!

Autor:

Sport

31.12.2017

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandali sportista na terenu i van terena obeležili su i 2017. godinu. Bilo je i dosta skandaloznih odluka i na štetu sportista, a to je na svojoj koži oštetila i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović je zbog broja ostala bez zlata na SP

Nekada najbolji teniser sveta i bivši trener Novaka Ðokovića, Boris Beker, i ove godine punio je naslovne strane medija širom sveta. On je u junu ove godine bankrotirao. Ova vest je za kratko vreme obišla svet, a advokati 49-godišnjeg Nemca podneli su zahtev sudu u Londonu da mu se omogući poslednja šansa za isplatu duga, što je odbijeno.

 

 

Najveći skandal koji je potresao svet sporta u poslednje vreme je, svakako, kažnjavanje Rusije zbog tvrdnji da je država prikrivala dopingovanje njenih sportista. Ruski atletičari nisu mogli na SP u London, a njih nekoliko je nastupilo kao neutralni sportisti.  Svetska antidoping agencija (WADA) je i ove godine imala pune ruke posla, pa su brojni sportisti iz raznih zemalja suspendovani ili su im oduzete medalje zbog dopinga.

MOK je pre nekoliko nedelja uzdrmao svetsku sportsku javnost pošto je suspendovao Rusiju sa ZOI u Pjongčangu zbog dopinga.

 

 

SP u atletici u Londonu ostaće upamćeno po jednom velikom skandalu, a oštećena je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović. Naša atletičarka je ostala bez medalje i to zlatne. Ona je imala najduži skok,
ali joj se odlepio broj na majici i navodno ostavio trag u pesku. Sudije su posle većanja odbile žalbu našeg Saveza, a Ivana se razočarana vratila kući.

Jedan od najvećih skandala koji je potresao sport i SAD jeste sukob predsednika ove zemlje Donalda Trampa i igrača iz NFL i NBA lige. Brojni igrači američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) su klečali ili sedeli pre početka utakmica u SAD u znak prkosa prema predsedniku SAD Donaldu Trampu, koji je pozvao na bojkot lige zbog protesta sportista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Protest igrača američkog fudbala

Meksički fudbaler Žonatan Dos Santos našao se u centru skandala, pošto su ga mediji optužili za veze sa dvojicom fudbalera!

Tokom avgusta ruski hakeri su objavili šokantnu vest da su pojedini fudbaleri bili dopingovani na SP 2010. godine. Među njima su Karlos Tevez, Dijego Milito, Mario Gomez, Vićenco Jakinta...

 

FIFA je pre nekoliko nedelja objavila da bi mogla da izbaci Španiju sa Svetskog prvenstva, pošto se vlada uplela u izbore za novog predsednika Fudbalske federacije ove zemlje.

Početkom godine pojedini mediji objavili su da je najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo silovao jednu devojku u Las Vegasu 2009. godine, a onda je Portugalac platio toj ženi 375.000 dolara da ćuti. Ronaldo je sve demantovao.

Na utakmici u Sudanu navijači Al Hilal Omdurmana imali su koreografiju sa likom Adolfa Hitlera.


I u našem fudbalu bilo je dosta skandala. Čelnici Zvezde i Partizana su se međusobno optuživali za saradnju sa sudijama, a sve je kulminiralo na 156. večitom derbiju, kada su hrvatski huligani izazvali haos na južnoj tribini.
 

U svetu tenisa za skandale su bili zaduženi Nik Kirjos i Bernard Tomić, koji su pravili incidente na brojnim mečevima.

Na doping testu pali Britanac Dan Evans, koji je uzimao kokain, kaoi vicešampionka Rolan Garosa iz 2012. Italijanka Sara Erani. Ona je optužena da je uzimala nedozvoljena sredstva.

Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov navodno je nameštao mečeve za azijske kladioničare.

Naša bivša, a sada australijska teniserka Jelena Dokić, objavila je autobiografiju i iznela niz šokantnih detalja na račun oca Damira.

U septembru je u Americi izbio skandal koji je ozbiljno uzdrmao koledž košarku. Američki mediji su objavili i da pored toga što je to najstrože zabranjeno, mladi igrači uzimaju novac od koledža kako bi igrali za njih. Federalni tužilac u Njujorku podigao je optužnice protiv četvorice trenera kluba iz NCAA lige Emanuela Ričardsona, Čaka Persona, Lamonta Evansa i Tonija Blenda, zbog sumnje da su učestvovali u koruptivnim radnjama. Oni se terete da su primali hiljade dolara kako bi igrače kojima se predviđa odlazak u NBA usmerili ka sportskim menadžerima, finansijskim savetnicima i proizvođačima sportske opreme.

 

 

Tokom decembra odjeknuo je skandal u Španiji. Trojica fudbalera Arandine, četvrti rang takmičenja, 
uhapšeni su zbog sumnje da su silovali maloletnu devojčicu (15).

 

Bivši engleski reprezentativac Vejn Runi navikao je da pravi skandale, a uhapšen je u septembru zbog
vožnje u alkoholisanom stanju.

 

 

 

Košarkaši iz NBA lige su poznati po skandalima pa su ove godine iz raznih razloga hapšeni Zek Rendolf, Ben Gordon...

 

 

 

Među najvećim skandalima smatra se hapšenje mladih američkih košarkaša u Kini. Košarkaši univerzitetske ekipe UCLA Lianđelo Bol, Kodi Rajli i Džejlen Hil su bili uhapšeni u Kini i ispitani 
zbog krađe u prestižnim buticima koji se nalaze pored hotela u kom su bili odseli. Donald Tramp je potom uspeo da izbori njihovo oslobađanje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading