(VIDEO) Leti, leti, Štoh: Treća uzastopna pobeda Poljaka na Četiri skakaonice!

Autor:

Sport

04.01.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljak Kamil Štoh nalazi se na korak od istorije zimskih sportova. Štoh je ostvario i treći uzastopni trijumf na turniru Četiri skakaonice u Insbruku, i ukoliko ostvari još jedan trijumf u Bišefshofenu ostaće upisan zlatnim slovima u istoriji ovog sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Štoh nema konkurenciju ove sezone

Za sve godine koliko postoji Turneja, samo je jedan skakač, Nemac Sven Hanavald, uspeo da pobedi na sve četiri stanice u jednoj sezoni!

Kamil Štoh je ubedljivo slavio u Insbruku. Bio je najbolji u obe serije, skokovima od 130 i 128,5 metara je došao do novog trijumfa.

Sada samo čudo, odnosno neki težak kiks dele Štoha od titule najboljeg skakača, što će mu biti drugi uzastopni naslov.

Njegov glavni konkurent, Ričard Frajtag, pao je pri doskoku u prvoj seriji u Insbruku i ambulantnim kolima je prebačen u bolnicu, da snimanje povreda, mada se čini da nema težih posledica tog pada.

Poredak Turneje: 1. Štoh (Poljska) 833,2 boda, 2. Velinger (Nemačka) 768,7, 3. Kobajaši (Japan) 765,7, 4. Tande (Norveška) 749,7, 4. Kubacki (Poljska) 749,7...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading