Makedonija savladala Srbiju!

Autor:

Sport

05.01.2018

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije poraženi su od Makedonije 32:29 (14:13) u jednoj od najjačih proba za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

"Orlove" je predvodio Đorđić sa šest golova, dok je pet postigao Marsenić. Kod Makedonaca je najefikasniji bio Georgievski sa osam pogodaka.

Tim Jovice Cvetkovića će pre početka EP odigrati još dva test meča, oba sa Slovenijom, 9. i 10. januara u gostima.

Srbija će EP otvoriti derbija sa domaćinom Hrvatskom 12. januara u Paladijum areni u Splitu. U Grupi A su još Island i Švedska. 

 
RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice

"Orlovi" su dobro počeli meč na Banjici, poveli 3:1 posle prvih pet minuta, a i nakon dva gola Mirkulovskog ne posrću, već preko Marsenića održavaju dva gola prednosti (5:3). 

Međutim, Mitrevski je ubrzo "spustio roletnu" na golu Makedonije, odbranio je šest šuteva za 15 minuta, dok su s druge strane Lazarov i Georgievski rešetali za preokret na 6:5.

Usledio je period izjednačene igre (8:8), nakon čega Makedonci stižu do dva gola prednosti, naš tim se vraća u egal pogocima Vujića, Vujina, Đorđića i Radivojevića, ali Marsenić ne uspeva da potpuno izjednači na 12:13. Na kraju, gosti odlaze na poluvreme sa golom prednosti – 14:13. 


Makedonci su nastavili da kontrolišu ritam meča, u narednih 15 minuta su imali gol do dva prednosti (21:19), a uprkos povremenim isključenjima rivala, Srbija ne uspeva da preuzme inicijativu. 
 
RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Gosti povećavaju na 23:20, a preko sjajnog trija Lazarov, Georgievski, Stoilov stižu i do četiri gola prednosti (25:21). Cvetković traži tajm-aut, menja odbranu na 6-0, ali Lazarov i Taleski održavaju razliku. 

Međutim, u samoj završnici, nakon isključenja Stoilova, Srbija uz pomoć "flastera" nad Lazarovom smanjuje na 28:26. Ipak, "Orlovi" nisu imali pravo rešenje za golmana Ojleskog u samoj završnici, pa nisu uspeli i da preokrenu rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading