"ORLOVI" JURIŠ, UĆUTKAJTE 12.000 NAPALJENIH HRVATA

Sport

12.01.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kucnuo je čas da rukometaši Srbije pokažu od čega su satkani. Večeras (20.30, RTS 2) imaju idealnu priliku da začepe usta napaljenim Hrvatima pred 12.000 njihovih vatrenih navijača na startu Evropskog prvenstva u Splitu. Podigla se velika prašina oko bezbednosti jer komšije po običaju prete, ali selektor Jovica Cvetković poručuje za Srpski telegraf da se svi osećaju bezbedno i da će "orlovi" snagu demonstrirati na parketu.

RepublikaFoto: instagram.com/rukometnisavez
Reprezentativci Srbije otvaraju šampionat utakmicom protiv Hrvatske u Splitu

- Nema potrebe da se plašimo bilo čega. Znamo da će biti i naših ljudi u Splitu, čuvaće nas njihova policija i naši inspektori, njih oko 30. Razmišljamo samo o sportu i utakmici. Ne bi se pričalo da situacija između dve zemlje nije nategnuta. To je stvar politike. Stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Mediji sa obe strane nešto čačkaju, svi bi da izbace nešto interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama. Nije problem šta mi mislimo. To se zna. Između naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se druže međusobno, igraju zajedno. To je sportski svet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ovde ništa pozitivno, traži se nešto loše da se izbaci u etar. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave, ali dobro. Kako nama, tako je i njima - rekao je selektor Cvetković.

Šešum: Digla se neobična frka bez potrebe

NEMA FRKE

Slično razmišlja i kapiten Žarko Šešum, koji ističe da nema potrebe da se diže bilo kakva tenzija.

- Digla se nepotrebna frka. To je nepotrebno, ali se mora i razumeti. Taj derbi u svim sportovima je specifičan. Malo je smešno i čudno što sada svi odjednom pričaju o rukometu i Evropskom prvenstvu. Tako je kako je. Tako funkcionišu mediji, radi se, na kraju krajeva, za klik. To nama ne stvara dodatnu tenziju ni opterećenje. Tenzija sama po sebi postoji na startu svakog velikog takmičenja. Nadam se i ubeđen sam u to da će na terenu biti sve sportski i fer između nas. Biće poseban doživljaj igrati u takvoj atmosferi. U Beogradskoj areni 2012. godine je bilo drugačije jer smo tada igrali u polufinalu. Biće paklena atmosfera, kakva je bila i u Beogradu. Prva utakmica donosi samo dva boda. Nije kraj sveta šta god da se desi - rekao je Šešum.

Dvorana se raspada!

Dvorana u Splitu je u katastrofalnom stanju. Čitava okolina oko Spaladijuma izgleda kao građevinska zona, kao da EP počinje za mesec dana, a ne kao da se večeras igra prvi meč. Radnici na skelama su pokušavali na sve načine da doteraju šta se doterati može, ali svakako je činjenica da nedovršena dvorana ne priliči državi koja želi da organizuje ozbiljno međunarodno takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading