MAJKL FELPS: Razmišljao sam o samoubistvu

Autor:

Sport

19.01.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što je najuspešniji olimpijac svih vremena, Majkl Felps je na Kenedi forumu rekao da je nedugo nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. razmišljao o samoubistvu.

RepublikaFoto: instagram.com/m_phelps00
Majkl Felps

Majkl Felps je u svojoj plivačkoj karijeri osvojio 23 zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a ranije ove nedelje je učestvujući na Kenedi forumu posvećenom mentalnom zdravlju pričao o tome kako se osećao nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

- Mislim da sam nakon svakih Igara na kojima sam učestvovao zapadao u ozbiljno stanje depresije -rekao je nakon foruma Felps za "CNN".

Felps je rekao da mu je najteže bilo 2012. nakon Igara na kojima je osvojio četiri zlata i dva srebra nakon čega je proveo nekoliko dana usvojoj sobi i da gotovo nije ni jeo ni spavao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Felps

- Više nisam želeo da budem u sportu. Nisam želeo da budem živ. Razmišljao sam i o samoubistvu -rekao je Felps.

Američki plivač je objasnio da se njegovo mentalno stanje popravilo kada je počeo da razgovara o svojim osećanjima.

Verovatno je to i jedan od glavnih razloga za osnivanje Fondacije koja nudi i programe za rešavanje problema stresa, a Felps ističe da je ta mogućnost da nekome pomogne za njega veća i važnija od svih sportskih dostignuća koja je zabeležio u karijeri.

- Ti momenti i osećaji su za mene bolji nego osvajanje zlata na Olimpijskim igrama. Izuzetno sam nakon svega srećan što nisam sebi oduzeo život - zaključio je Felps.

On nije jedini profesionalni sportista koji je pri kraju ili po završetku karijere priča o mentalnim problemima i stresu sa kojima se suočavao.

Sve češće i nekadašnji fudbaleri govore o tome, a jedan od "najglasnijih" ja po završetku karijere bio Rio Ferdinand.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading