Karabatić pred meč protiv Hrvatske: JA SAM I SRBIN I HRVAT, PONOSIM SE TIME!

Autor:

Sport

24.01.2018

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred večerašnji duel rukometaša Hrvatske i Francuske u zagrebačkoj Areni, medijima naših komšija posebno je bio interesantan Nikola Karabatić, igrač Francuske, koji je rođen u Nišu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karabatić: Francuska je moja domovina, ali sam ponosan na korene

Duel je posebno nabijen emocijama, pošto bi jedna od dve selekcija mogla da završi turnir nakon večerašnjeg duela, a Francuzi su ipak u boljoj poziciji.

Karabatić je bio deo tima koji je na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj uzeo zlato upravo pobedom nad domaćinom u Zagrebu rezultatom 24:19. Sada ističe da ta utakmica apsolutno ništa ne znači.

- Ma, ništa ne znači ta utakmica iz 2009. Nisam još gledao Hrvatsku na ovom turniru, ali oni su strašno jaki. Posebno kad igraju kod kuće, pred ovakvom publikom. Svakom će s njima biti jako teško. Naravno da je igrati bez Duvnjaka teško jer je Dule najbolji igrač na svetu i nije lako zameniti ga, ali mislim da Hrvatska ima odličnu ekipu, da se svi ostali bore za ekipu. Videli smo isto kakvu atmosferu pravi publika - rekao je Karabatić u Areni Zagreb. 

Naravno i da je tema njegovog porekla bila neizostavna. Tako portal "index.hr" navodi da je njegov otac Branko rođen u Trogiru i da se svakog leta odmara na hrvatskoj obali Jadrana.

- Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije. Hrvatska je predivna zemlja, obožavam je. Svakog leto sam kraj Trogira, tamo imamo kuću. Nekim mojim prijateljima je san da odu na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da na sat i po leta od Pariza mogu uživati u najlepšoj zemlji na svetu - rekao je Karabatić u intervjuu za francuske medije.

Duel između Francuske i Hrvatske igra se večeras od 20:30 pred rasprodatom Arenom u Zagrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading