MOK odlučio koliko ruskih sportista može na ZOI!

Autor:

Sport

28.01.2018

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto manje od dve nedelje do početka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu Međunarodni olimpijski komitet objavio je spisak koliko sportista iz Rusije može da uzme učešće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski olimpijci tokom otvaranja igara u Sočiju

Prema rečima potpredsednika Olimpijskog komiteta Rusije, Stanislava Pozdnjakova, "MOK je dao dozvolu za 169 sportista, nažalost ne i za one najbolje".

Nakon optužbe da su bili deo državnog doping programa pred igre u Sočiju 2014. godine, ruski sportisti sada moraju da prođu daleko ozbiljniju kontrolu od strane nekoliko instanci.

Naime, MOK je doneo odluku da na predstojeće Igre mogu da idu samo oni sportisti Rusije "koji dokažu da nisu koristili doping", što se kosi sa pravnim principom "pretpostavke nevinosti", u kojoj je na strani nadležnih, u pravu - tužilaca, a u sportu - institucija, da dokažu da je neko kršio pravila.

BBC je preneo informaciju da je MOK dao dozvolu za 169 ruskih sportista, iako je ukupno njih oko 500 imalo kvotu za učešće, a poseban je problem što i oni koji su dobili zeleno svetlo za takmičenje nisu u krugu favorita za neko odličje.

Podsetimo, svi sportisti iz Rusije koji se budu takmičili u Južnoj Koreji neće moći da nose državna obeležja, niti da nastupaju pod nacionalnom zastavom, već će biti zavedeni kao "neutralni sportisti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading