MOK SE PROTIVI ODLUCI CAS: Rusi ne mogu u Pjongčang!

Autor: Tanjug

Sport

01.02.2018

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da zabrana ruskim sportistima za nastup na zimskim Igrama u Pjoncangu ostaje na snazi, uprkos odluci Arbitražnog suda u Lozani (CAS) da ukine doživotnu zabranu za 28 sportista.

RepublikaFoto: twitter.com/iocmedia
Sve spremno za ZOI

Kako se navodi, ruski sportisti i dalje mogu da učestvuju u Pjončangu samo na poziv, a MOK zadržava pravo da se obrati Federalnom sudu u Švajcarskoj.

Ranije danas, Sud u Lozani oslobodio je 28 ruskih sportista doživotne zabrane zbog navodnog sistemskog dopinga na ZOI u Sočiju pre četiri godine.

Ruski sportisti žalili su se na odluku MOK-a na doživotnu suspenziju.



CAS je saopštio da je u 28 slučajeva bilo nedovoljno dokaza da bi se utvrdio doping i rezutati koji su poništeni ruskim sportistima su ponovo važeći.

Žalbe još 11 ruskih sportista su delimično usvojene, nakon što je utvrđeno da su postojali prekšaji, odnosno kršenje antidoping pravila i biće im zabranjeno samo da učestvuju u Pjončangu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading