(FOTO) SPEKTAKL MOŽE DA POČNE: Otvorene Zimske olimpijske igre, evo kako su naši izgledali

Autor: Tanjug

Sport

09.02.2018

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenulo je! Zimske olimpijske igre, 23. po redu, svečano su otvorene u južnokorejskom Pjončangu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spektakl može da počne

Najznačajni sportski događaj ove godine, pored Svetskog prvenstva u Rusiji u fudbalu, ceremonijom na krcatom Olimpijskom stadionu u Pjončangu, uz vatromet i specijalni program, otvorene su Igre na kojima će biti organizovana 102 takmičenja u 15 sportova, uz učešće 2.925 sportista iz 92 nacionalna komiteta.


Zastavu Srbije na predstavljanju ZOI nosila je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Događaju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i srpski tim na ZOI na čelu sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem.

 

 


Zimske olimpijske igre, na kojima će Srbiju predstavljati još Marko Stevović, Marko Vukićević (alpsko skijanje) i Damir Rastić (nordijsko skijanje), traju do 25. februara.

Zanimljivo je da su ZOI "spojile" Severnu i Južnu Koreju, zemlje u sukobu više od pola veka, nakon što su se na ceremoniji rukovali Kim Jo Džong, sestra lidera Kim Džon Una i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading