Kosovo igra bez nacionalnih simbola u Kragujevcu

Autor: Tanjug

Sport

16.03.2018

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska rukometna Federacija (EHF), na zahtev Rukometnog saveza Srbije, donela je odluku da se kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica.

RepublikaFoto: rss.org.rs
RSS će biti dobar domaćin u Kragujevcu

Na turniru generacije 1998. učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. države Kosovo.

Na ovaj način odbijen je zahtev kosovskog saveza da se, ukoliko nema nacionalnih obeležja, kvalifikacioni turnir "premesti" u drugu zemlju, preciznije Slovačku.

Izvršni odbor EHF istakao je da je Srbija kao domaćin sve preduzela kako bi turnir protekao u najboljem mogućem redu, garantovana je bezbednost svim učesnicima, pa je i problem oko ulaska selekcije Kosova u Srbiju rešen.

Pored reprezentacija u dvorani "Jezero" neće biti istaknute ni zastave država iz kojih dolaze sudije i delegat. Jedina vidljiva biće zastava Evropske rukometne Federacije.

Samo osvajač kvalifikacionog turnira izboriće plasman na poslednje veliko takmičenje u omladinskoj konkurenciji ove generacije, koje će biti održano od 1. do 15. jula u mađarskom Đeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading