MUP: Rukometašice tzv. Kosova neće igrati nijednu utakmicu u Beogradu

Autor: Tanjug

Sport

23.03.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da se osim današnje kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između tzv. Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Srpska policija ispred Sportskog centra u Kovilovu

- Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih služžbenika Ministarstva i naših građana -, navodi se u saopštenju MUP-a.

Evropska rukometna federacija (EHF) diskvalifikovala je prethodno žensku juniorsku reprezentaciju Srbije posle odluke Vlade Srbije da zabrani organizaciju utakmice protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

EHF je na svom sajtu saopštio i da očekuje da se odigraju preostale utakmice između kosovske, norveške i slovačke selekcije u ranije određenim terminima u SC Kovilovo.

- EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i iz Rukometnog saveza Srbije -navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading