RSS: Poštujemo odluku državnih organa, EHF pokrenuo proces

Autor: Tanjug

Sport

24.03.2018

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometni savez Srbije saopštio je da u potpunosti poštuje odluku državnih organa oko otkazivanja kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki, na kome je u Kovilovu bilo planirano da se sastanu Srbija i tzv. Kosovo, ali i da očekuje kaznu Evropske rukometne federacije.

RepublikaFoto: rss.org.rs

- RSS poštuje odluku da se otkaže turnir koji je ovog vikenda trebalo da se održi u Kovilovu. Evropska rukometna federacija zahtevala je od Saveza da se u subotu do 11 sati izjasni o sudbini turnira, a RSS je obavestio da ga neće biti, odnosno da se otkazuje - piše u saopštenju na sajtu RŠ.

RSS je otkrio i da su svi koji su trebali da budu učesnici turnira napustili Sportski centar Kovilovo.

- S obzirom da je naša juniorska reprezentacija već diskvalifikovana sa turnira, EHF će odlučiti kada, gde i u kojoj formi će on biti održan.

Zbog otkazivanja turnira izvesno je da nas čeka kazna krovne rukometne kuće u Evropi.

- Arbitražni sud EHF pokrenuće u narednih nekoliko dana proces u vezi sa otkazivanjem turnira. Odluka o eventualnoj kazni biće doneta u narednih nekoliko nedelja o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena -  zaključuju iz RSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading