Selektor vaterpolista kritikovao FINA: SAD SMO KAO U NBA, SAMO ŠTO NEMAMO PARA!

Autor:

Sport

03.04.2018

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kritikovao je kalendar takmičenja jer su igrači poput košarkaša u NBA ligi izloženi velikim naporima, ali i poručio da će uprkos tome ekipa učiniti sve da ostvari što bolji rezultat na predstojećem završnom turniru novoformiranog Evropa kupa u Rijeci.

RepublikaFoto: Tanjug
Savić: FINA zanemaruje psiho-fizičko stanje vaterpoliste

- Moram da budem kritički nastrojen prema ovom takmičenju, jer to nije u redu zbog odnosa prema igračima. Zanemaruje se njihovo psiho-fizičko stanje, kao da igramo NBA, ali bez njihovog materijalnog dodataka. U sezoni se odigra između 85 i 88 utakmica, a oporavak i bazične pripreme nisu isti kao kod drugih sportova - izjavio je Savić.

On je istakao da u Rijeci neće moći da računa na Nemanju Ubovića, Savu Ranđelovića i Stefana Mitrovića, dok je zbog odmora van spiska Andrija Prlainović, ali da je borba za medalju i dalje prioritet Srbije.

- Probaćemo da odigramo na visokom nivou i uđemo u borbu za medalju. Utakmica protiv Crne Gore je prilika za revanš zbog nedavnog poraza u Podgorici, protiv Francuske smo favoriti, dok nas pravi derbi čeka protiv Hrvatske - rekao je Savić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading