ISTORIJSKO VEČE ZA SRPSKI BOKS U BEOGRADU! Tri naša predstavnika U FINALU Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

25.04.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh naših boksera!

ISTORIJSKO VEČE ZA SRPSKI BOKS U BEOGRADU! Tri naša predstavnika U FINALU Evropskog prvenstva!

Foto: Starsport

Srpski bokseri osvajaju medalje na Evropskom prvenstvu u boksu

Na Evropskom prvenstvu u boksu koje se održava u Beogradu, srpski bokseri Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić postigli su zapažene rezultate i izborili plasman u finale u svojim kategorijama. Jovan Nikolić, talentovani bokser u kategoriji do 71 kg, savladao je Moldavca Cebotarija Vasila, te time pokazao da je budućnost srpskog boksa. Rastko Simić, prvi srpski borac koji je pobedio ruskog takmičara u obe konkurencije, uspeo je da ostvari pobedu nad Savelijem Sadomeom, iako su povrede i operacije šake donekle uticale na njegovu spremnost. Dušan Veletić je takođe ostvario značajan uspeh, pobedivši hrvatskog boksera Luku Pratljačića i time se plasiravši u finale.

Republika

Foto: Starsport

Rastko Simić

Finale i šanse za medalje


Jovan Nikolić se sada nalazi na korak od osvajanja zlatne medalje, dok će se Rastko Simić boriti za titulu u kategoriji od 80 kg. Veletić će se suočiti sa Špancem Ajub Gadfa Drisijem u finalu super-teške kategorije, sa nadom da će osvojiti najsjajnije odličje. Ostali srpski borci, Veljko Ražnatović, Sadam Magomedov, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić i Vahid Abasov, morali su da se zadovolje bronzanim medaljama nakon poraza.

Ovo je bio izuzetno uspešan nastup srpskih boksera na Evropskom prvenstvu, što svedoči o kvalitetu i talentu boksera iz Srbije. Njihovi rezultati su pokazali da srpski boks ima svetlu budućnost i da možemo očekivati još sjajnih rezultata u godinama koje dolaze. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading