Zorana Arunović šesta na Svetskom kupu

Autor:

Sport

23.04.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je šesto mesto u finalu Svetskog kupa malokalibarskim sportskim pištoljem u južnokorejskom Čangvonu.

Zorana Arunović

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, Arunović je osvojila 15 poena u finalu.

Ona je u kvalifikacijama imala 582 kruga (292 precizna + 290 brza paljba), koliko je zabeležila i devetoplasirana Bugarka Miroslava Minčeva, ali je srpska reprezentativka prošla dalje pošto je pogodila 22 "hita" (unutrašnja centra-10,2 krugova i bolje), a Bugarka osam manje.

U finalu se gađa brzom paljbom, a svaki "hit" donosi poen. U seriji od prvih pet metaka Arunović je pogodila samo jedan unutrašnji centar i našla se na poslednjoj poziciji. Naredna serija je bila drugačija, srpska takmičarka je imala samo jedan promašaj i ušla je u borbu za viši plasman.

Prestigla je Moniku Karš (Nemačka) i Selin Gobervil (Francuska), ali nije uspela da uhvati korak sa rivalkama koje su konkurisale za medalje, pa je posle šeste serije ispala kao šestoplasirana sa 15 "hitova".

RepublikaFoto: Tanjug
Andrea Arsović

 

Bobana Momčilović Veličković je zauzela 52. mesto u konkurenciji 75 takmičarki.

Selektorka reprezentacije Srbije za pištolj Jelena Arunović rekla je da je njena mlađa sestra Zorana prvi put nastupila u disciplini sportski pištolj, još od finala Svetskog kupa u Nju Delhiju, na kome je osvojila bronzanu medalju.

- Nakon Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Đeru i pauze, počeli smo da radimo sport pištoljem. Dolasku u Koreju prethodile su pripreme u Minhenu, kao i treninzi na Carevoj ćupriji. Zorana je ostvarila sasvim dobre rezultate, s obzirom na fazu treninga u kojoj se trenutno nalazimo. Prva i četvrta finalna serija su bile malo lošije i to ju je koštalo boljeg plasmana - navela je ona.

Zlatnu medalju malokalibarskim sportskim pištoljem u raspucavanju je osvojila Australijanka Elena Galiabovič sa 34 poena, koliko je imala i Kineskinja Jumei Lin 34 na drugom mestu. Bronzu je osvojila Juši Jao iz Kine sa 30 poena.

U programu su se takmičili Andrea Arsović i Milutin Stefanović, u miksevima vazdušnom puškom i zauzeli 16 mesto u konkurenciji 63 para rezultatom 832 kruga. Od finala, u koje ide pet najboljih, delila su ih 4,3 kruga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading