Još jedan srpski rvač u finalu EP!

Autor:

Sport

01.05.2018

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš rvač grčko-rimskim stilom Nihail Kadžaja plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Kaspijsku u konkurenciji takmičara do 97 kilograma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srpsko rvanje ima dve sigurne medalje iz Rusije

Kadžaja će se u finalnoj borbi za zlatno odličje boriti sa aktuelnim olimpijskim šampionom, Jermeninom Arturom Aleksanjanom.

Do finala je Kadžaja zabeležio četiri velike pobede, a na putu mu se našao i aktuelni svetski prvak, Mađar Balaš Kiš.

Prvo je u kvalifikacijama savladao Bugarina Barjakova sa 3:1, u osmini finala je bio bolji od Azerbejdžanca Nurijeva istim rezultatom, da bi pravi podvig napravio u četvrtfinalu protiv Mađara Kiša, prvaka sveta. Gubio je naš rvač sa 3:0, ali je u finišu sjajnim zahvatima preokrenuo rezultat i u veliko stilu slavio sa 7:3.

U polufinalu je, takođe, imao rezultatski zaostatak u meču sa Nemcem Ramzinom Azisirom, ali je druga runda opet bila Kadžaina. Prvo je zbog aktivnosti dobio poen i izjednačio, a zatim je zahvatom obezbedio još dva boda i na kraju slavio sa 3:1.

Finalna borba u kojoj će naš rvač probati da se popne na evropski tron na programu je u sredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading