F6 Liga nacija: Turkinje bolje od Srpkinja

Autor:

Sport

28.06.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije poražene su od Turske u prvom meču na F6 turniru Lige nacija nakon zanimljivog meča i pet odigranih setova.

RepublikaFoto: ossrb.org
Obojkašice Srbije

Meč je rešen tek nakon pet setova, a Turska je na kraju slavila sa 20:25, 25:21, 25:18, 19:25, 16:14.

Srbija je tako propustila prvu priliku da se plasira u polufinale Lige nacija i šansu će tražiti u pobedi protiv Sjedinjenih Američkih Država. 

Dobila je Srbija prvi set, ali je nakon toga Turska uspela da veže dva seta i povede sa 2:1. U drugom i trećem setu Srbija je imala mnogo problema u realizaciji napada, ali nisu na uobičajenom nivou funkcionisali ni blok, prijem i servis. 

RepublikaFoto: ossrb.org
Ilustracija: Foto

Ipak, Srpkinje su uzvratile na sjajan način i uvele duel u peti set. Bjanka Buša i Tijana Bošković predvodile su Srbiju u petom setu.

Bila je Srbija blizu pobede, imala i tri pona prednosti u petom setu (12:9), kao i meč loptu pri rezultatu 14:13. Greškom Tijane Bošković koja je uz 31 poen bila najbolji poenter utakmice su na kraju Turkinje zabeležile pobedu, prvu protiv Srbije nakon četiri godine i sedam vezanih poraza.

Srbija u petak od 9 časova igra protiv SAD a u polufinale je vode pobede od 3:0 ili 3:1 (tri boda). Ako bude 3:2 za Srbiju, odlučivaće poen količnik između tri selekcije. Poraz bi za Srbiju značio eliminaciju sa završnog turnira Lige nacija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading