Fetelu prvu mesto na Hamiltonovom terenu!

Autor:

Sport

08.07.2018

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac Sebastijan Fetel odneo je pobedu u Engleskoj na stazi Silverston ispred domaćeg takmičara Luisa Hamiltona, dok je treće mesto u trci Formule 1 osvojio Finac Kimi Raikonen.

RepublikaFoto: twitter.com/Formula 1
Fetel po okončanju trke u Engleskoj

Fetel je u uzbudljivoj trci na pet krugova pre kraja uspeo da obiđe do tada vodećeg Valterija Botasa iz Meklarena, koji je na kraju završio na četvrtom mestu.

Drugi na cilj stigao je aktuelni šampion Luis Hamilton, dok je mesto na podijumu kompletirao Kimi Raikonen. 

Prvih deset kompletirali su još Danijel Rikardo, Niko Hulkenberg, Esteban Okon, Kevin Magnusen, Fernando Alonso i Serhio Peres. 

Možda i najbolju trku dana odvezao je trećeplasirani Raikonen koji je već na startu kažnjen sa 10 sekundi zaostatka zbog udaranja vozača Meklarena Luisa Hamiltona, ali je do kraja Finac iz Ferarija uspeo da maestralnom vožnjom dođe do podijuma.

Nakon sudara Grožana i Sajnca na teren je ušlo vozilo bezbednosti, pri čemu su svi vozači išli jedan za drugim, a nakon uklanjanja "sejfti kara" Fetel je uspeo da u neizvesnoj borbi ode na prvo mesto i stekne tri sekunde prednosti koje je sačuvao do poslednjeg 52. kruga.

Ovako je izgledao konačan plasman svih vozača koji su završili trku na Silverstonu.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading