PRIJEM ŠAMPIONA - Vučić: Vi ste ponos srpskog roda! Pokrićemo bazen, biće više novca za vaterpolo

Autor:

Sport

30.07.2018

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju vaterpolo reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Posle velikog uspeha koji su ostvarili na Evropskom prvenstu u Barseloni, vaterpolistima Srbije organizovan je svečani prijem. Oni su bili gosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Retko imam priliku da držim lepe govore kao sada, nisam se posebno spremao već ću vam govoriti od srca. Hvala našim vaterpolistima i selektoru Saviću koji nas nikad nisu razočarali. Već naprotiv uvek nas uveselili. Hvala vam što ste ponos ne samo naše zemlje već celokupnog srpskog roda, koji živi i van granica naše zemlje. Tu prvenstvo mislim na Crnu Goru i Bosnu. Hvala Prlainoviću i Mandiću što su odabrali da igraju za Srbiju i njihovim porodicama koji su ih tako usmerili. Hvala svima koji su uložili trud u ovaj uspeh - rekao je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Predsednik je nastavio u istom ritmu.

- Doneli ste ogromnu radost i ne znam da li ćete to moći da osetite večeras na prijemu, ali doneli ste ogromnu radost našoj zemlji. Posebno u trenucima kada nije lako biti Srbin i državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomski deo, već na ono što se trenutno zbiva. Očekujemo da ponovo budemo svetski prvaci, da vratimo titulu svetskog prvaka i sačuvamo titulu olimpijskog pobednika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić je dao i jedno veliko obećanje.

-  Onaj bazen koji smo kupili u Vrnjačkoj Banji, doneli smo odluku da ga pokrijemo. Vlada je danas donela odluku da ono što vam dugujemo, damo. Vaterpolo savezu ćemo dati više novca nego do sada. Da mogu normalno da rade i da se normalno razvijaju. Ako budete imali kakvu ideju šta je to što mi kao država možemo da pomognemo, tu smo. Mi smo tu da pomognemo Vaterpolo savezu, a Vaterpolo savez da pomognu klubovima  - zaključio je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
milosf

30.07.2018 12:27

Svi smo veoma ponosni na nase vaterpoliste!

zbegovac

30.07.2018 12:28

Vaterpolisti predstavljaju i promovišu zemlju na najbolji mogući način.

Dušica Peteji

30.07.2018 12:31

Zaista jesu ponos Srbije,oni su nam najbolji ambasadori u svetu.

dijana

30.07.2018 12:31

Stigli su naši uspešni delfini, zlatni momci! Sve čestitke!