Obrnućemo još jedan ZLATNI KRUG!

Sport

31.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo iz Predsedništva i sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vaterpolo reprezentativci Viktor Rašović (24) i Nikola Jakšić (21) prošetali su se i do redakcije Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Šampioni!

Sa zlatnim medaljama oko vrata i peharom šampiona Evrope u rukama, umorni od brojnih gostovanja, ali "zalivanja zlata", jer nisu ni spavali otkada su osvojili zlato, Viktor i Nikola bili su raspoloženi za sabiranje utisaka, ali i da vide kako izgleda rad u medijima.

SAMO DOMAĆA MUZIKA

- Kada se sve završilo, slavili smo do poletanja u Beograd, naravno uz srpsku muziku, a bilo je i alkohola. Stefan Mitrović je uvek glavni kada se slavi. Umorni smo, ali nam nije problem ni da izađemo na balkon jer znamo koliko su nas bodrili svi - otkriva Rašović dešavanja iza kulisa.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Ipak, koliko god da su pod budnim okom javnosti, vremena za slavlje nema mnogo, jer se već 15. avgusta deo reprezentacije okuplja ponovo, a o potencijalnim zlatnim medaljama sa narednih takmičenja se uveliko razmišlja.

PAD U ZABORAV

- U Srbiji je svakog čuda tri dana dosta, pa će se tako i ovo zaboraviti i od nas će očekivati da opet donesemo zlato. Ono što je dobro je što osećam da se ni ovi stariji momci nisu zasitili najsjajnijih odličja. Želimo da ponovo u rukama imamo i evropsko i svetsko i olimpijsko odličje - jasan je Rašović.

Sa medaljama raste i popularnost, pa tako Jakšić otkriva šta ga na Instagramu dočeka nakon što zabeleži sportski uspeh.

- Sada kada smo osvojili zlato dobijem hiljade pratilaca, budu i čestitke navijača... A uvek nam prve mame čestitaju - kaže Jakšić.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Mnogi misle da je vaterpolistima posle napornih klupskih i reprezentativnih obaveza dosta vode i plivanja, ali oni ipak idu na more.

- Idem 3. avgusta u Grčku, na Lefkadu, nije mi dosta - kaže Jakšić, dok će Rašović imati zanimljivo leto:

- Od mora ništa jer se 15. opet priključujem reprezentaciji, a pre toga moram u San Francisko jer mi se ženi najbolji drug, pa sam kum.

Vučić: Vi ste ponos srpskog roda!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je vaterpolo reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Barseloni. Prvi čovek naše zemlje zahvalio se svima koji su učestvovali u uspehu.

- Retko imam priliku da držim govore povod

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

om lepih događaja kao sada, ali moram vam priznati da se nisam posebno spremao, već ću vam govoriti od srca. Hvala našim vaterpolistima i selektoru Saviću, koji nas uvek obraduju. Hvala vam što ste ponos, ne samo Srbije, već celokupnog srpskog roda koji živi i van granica naše zemlje. Tu prvenstvo mislim na Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Hvala Prlainoviću i Mandiću što su odabrali da igraju za Srbiju, a posebnu zahvalnost dugujemo njihovim porodicama koji su ih tako usmerili. Hvala svima koji su uložili trud u ovaj uspeh - rekao je na početku obraćanja Vučić, a potom dodao:

- Doneli smo odluku da pokrijemo onaj bazen koji smo kupili u Vrnjačkoj Banji, kako biste mogli u Srbiji da se pripremate. Vaterpolo savezu ćemo dati više novca nego do sada. Mi smo tu da pomognemo Savezu, a on klubovima!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading