Beogradski maraton na Kongresu AIMS u Talinu

Autor:

Sport

05.09.2018

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Beogradskog maratona prisustvovaće na Kongresu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) u Talinu.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Kongres AIMS, 22. po redu, održava se od četvrtka do nedelje u prestonici Estonije, a jedni predstavnik iz Srbije je Beogradski maraton kao član AIMS-a još od 1990. godine.

Od osnivanja 1982. godine AIMS, koji broji 450 članica iz 118 zemalja, prepoznat je kao asocijacija koja je van sistema atletskog sporta Svetske asocijacije atletskih federacija (IAAF), postavila najviše standarde u organizaciji uliČnih trka i definisala način na koji one treba da budu organizovane.

- Osnovne teme na Kongresu biće iz domena daljeg razvoja trkačkog pokreta, kvaliteta organizacije trkačkih dogadaja, njihovog ekonomskog, turističkog i medijskog uticaja na gradove i regije u kojima se održavaju, vidova medicinske zaštite, bezbednosti učesnika i gledalaca, definisanje svetskog kalendara za 2019. godinu, kao i mnogobrojne druge važne teme za razvoj trkačkog pokreta kao savremenog pokreta zdravlja - navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Beogradski maraton ove godine održan je 21. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading