ODBOJKAŠI NA TEŠKOM ISPITU: Ogromno iskušenje na startu SP! Kovačević najavljuje borbu za zlato!

Autor: Tanjug

Sport

11.09.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije mečom protiv SAD u Bariju započinje nastup na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

RepublikaFoto: ossrb.org
Grbić i ekipa startuju!

Izabranici Nikole Grbića imaju težak zadatak već na startu C grupe, u kojoj su još Kamerun, Tunis, Rusija i Australija, protiv trećeplasirane selekcije ove godine u Ligi nacija.

Srpski odbojkaši Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Nikola Jovović složni su u oceni da su očekivanja velika i najavljuju napad na jednu od medalja.

- Očekivanja su velika, kvalitetna smo reprezentacija koja se već dokazala. Bili smo treći u Evropi, jedni smo od favorita na SP. Konkurencija je prejaka, ima dosta kandidata za osvajanje trofeja, a i mi smo među njima. Potrudićemo se što više doguramo, nadam se do medalje, voleo bih zlatne- poručio je Kovačević.

RepublikaFoto: Starsport

Njegov saigrač Nikola Jovović nada se nastavku uspeha srpskih odbojkaša.

- Svetsko prvenstvo je dosta jače od Svetske lige, za sve nas i naciju dosta bitnije. Pritisak je veliki, ali smo svesni gde smo i šta treba da uradimo. Očekuje se dosta od nas, imali smo dobre rezultate i uradićemo sve da ostvarimo uspeh- rekao je Jovović i napomenuo čak 10 selekcija konkuriše za najviši plasman.


Marko Podraščanin ističe da kompletan tim jedva čeka početak turnira.

- Maksimalno smo motivisani za takmičenje u zemlji odbojke. Mnogo nas igra u Italiji, možemo da kažemo i da ćemo igrati na domaćem terenu. Nadam se da će nam grad Bari, gde smo Atanasijević i ja uzeli Kup, doneti sreću- zaključio je on.

Utakmica između Srbije i SAD igra se sutra od 20.30.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading