RK BORAC SPASEN PROPADANJA!

Autor:

Sport

13.09.2018

12:37 >> 13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srpske pružila je pomoć Rukometnom klubu Borac i on će nastaviti da radi, piše Srpskainfo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Banjalučki klub dan ranije oglasio se saopštenjem, u kojem se navodi da će danas biti obustavljen rad do daljnjeg, ali čini se da su u taboru "crveno-plavih" ekspresno rešili bar deo problema koji ih muče.

Vlada Republike Srpske će na na račun nekadašnjeg šampiona Evrope uplatiti jednokratnu pomoć od 100.000 KM.

- Zahvaljujemo se na pomoći Vladi Republike Srpske, predsednici Željki Cvijanović, kao i pomoćniku u ministarstvu porodice, omladine i sporta Draganu Jaćimoviću. Deo problema koji su nas mučili je rešen, pa će ekipe nastaviti da treniraju. Naša je želja da se što pre pronađe sistemsko rešenje za finansiranje kako ne bismo dolazili u ovakve situacije. Sad nakon ove pomoći osiguran je nastup u Evropi. Sutra ćemo imati i zvaničnu informaciju oko mečeva sa Bakuom gde će se igrati - istakao je za direktor Borca Vladimir Branković.

Borac je došao na ivicu egzistencije i saopštio je da je prinuđen da napravi radikalan potez zbog teške finansijske situacije i nemogućnosti da se obezbedi normalno funkcionisanje.

Odmah po objavljivanju saopštenja navijači su na banjalučkom Trgu Krajine postavili transparente na kojima piše "Stop rušenju BL sporta" i "Borik ne zaboravljamo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading