OPROŠTAJ SKIJAŠKE ŠERON STOUN: Amerikanka u poslednjoj trci stigla do medalje!

Autor:

Sport

10.02.2019

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka skijašica Lindzi Von osvojila je bronzanu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, u svojoj poslednjoj trci u karijeri. Von je osvajanjem ove bronze postavila još jedan rekord pošto je postala prva skijašica koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava

RepublikaFoto: instagram.com/lindseyvonn
Lindzi Von

- Ovo je sve što sam želela danas. Moram da priznam da sam bila malo nervozna, verovatno i najnervoznija u životu. Želela sam ovako da završim karijeru - rekla je Von posle trke.

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje, srebra u spustu i superveleslalomu. Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, tri srebra i tri bronze.

- Hvala ti Lindzi. Zvezda zauvek - pisalo je na jednom od transparenata pored staze u Oreu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lindzi Von

Titulu svetske šampione u spustu odbranila je Slovenka Ilka Štuhec, dok je srebrna medalja pripala Korin Suter iz Švajcarske.

Amerikanka, koja će u oktobru napuniti 35 godina, još krajem godine je najavila da će se povući sa daljih takmičenja jer njeno telo više ne može da izdrži, odnosno da je bol u oba kolena nesnosan.

Lindzi Von, koja je debitovala u Svetskom kupu kada joj je bilo 16 godina, u karijeri je ostvarila 82 pobede u svetskom kupu, osvajala je 20 titula u Svetskom kupu, tri olimpijske medalje i osam medalja na svetskim prvenstvima.

Pored sjajne sportske karijeri, Lindzi se proslavila i svojim izgledom i više puta je birana među 100 najlepših žena sveta. Gostovala je u najgledanijim ekisijama u SAD, preživljavala u divljini sa Berom Grilsom, bila neizostavan deo glamuroznih zabava u celom svetu, punila je naslovne strane mnogih magazina, a posebno je ostalo opamćeno kada je pozirala za naslovnu stranu američkog sportskog magazina u stilu fatalne Šeron Stoun u filmu “Niske strasti”.

Znate onu scenu kada Šeron Stonu u policijskoj stanici prekrsti noge i otkrije da ne nosi donje rublje. Celi kadar, odevena u pripijenu belu haljinu i sa frizurom identičnoj onoj kakvu je imala Stonova, odglumila je i Lindzi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading