ISKRENO - Prijović: Nema motivisanijeg od mene za meč sa Švajcarskom

Autor:

Sport

13.06.2018

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Prijović kaže da na Mundijalu posebno veliki motiv ima u meču protiv Švajcarske, gde je rođen i čiji je dres nosio u mlađim selekcijama.

Foto: Srpski telegraf

-Definitivno biće pravi derbi protiv Švajcarske, ne postoji motivisanija osoba od mene na svetu. Dosta prijatelja iz Švajcarske mi je poželelo da pobedim... Igrao sam za njih, sad za Srbiju i biće čudan osećaj. Idem da pobedim - rekao je Prijović.

Napadač PAOK-a dodao je da poznaje mnogo švajcarskih reprezentativaca sa kojima je igrao zajedno poput Mihaela Langa, Stivena Zubera i drugih.

- U Švajcarskoj živi dosta ljudi sa Balkana. Odakle su skoro svi talentovani i nije čudno što se izdvajaju i među najboljima su u toj zemlji - rekao je Prijović i konstatovao da perfektno priča tamošnji jezik, ali i da i dosta švajcarskih reprezentativaca razume srpski.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ



Prednost Srbije je što ima dosta igrača koji su igrali toliko značajne utakmice u karijerama, smatra Prijović.

- Teško je porediti Mundijal sa bilo kojom utakmicom, možda je kao neko finale. Ne postoji druga šansa, igra se jedna utakmica i šta si uradio - uradio si. Svaki sekund je bitan, a mi imamo mnogo igrača koji su igrali ovako važne utakmice.

Na pitanje novinara da li bi možda menjao gol protiv Gruzije koji je odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Rusiju za pobednički protiv Švajcarske ili Kostarike, Prijović je imao spreman odgovor.

- Što bih išta menjao, kad i ovako mogu da ga dam - zaključio je fudbaler rođen u Sent Galenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading