(VIDEO) OD ĐUBRETARA DO SUDIJE NA SP: Ovaj Panamac je hit na Mundijalu

Autor:

Sport

14.06.2018

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panamac Gabrijel Viktorija biće pomoćni sudija na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali ono što je zanimljivo je da je on radnik gradske čistoće.

RepublikaFoto: youtube.com/Gol de Oro
Gabrijel Viktorija će suditi na SP

Viktorija je na listi sudija FIFA od 2008. godine. On je od svojih poslodavaca dobio 100 slobodnih dana da bi se pripremio i sudio na Mundijalu u Rusiji.

- Za mene je učestvovanje u bilo kojoj fudbalskoj utakmica pre sve svega - emocija. I zato sam, kada sam čuo da idem na Mundijal, zaplakao od sreće i istog trenutka sam pozvao moju najveću podršku, moju suprugu. Za sudiju nema većeg priznanja od suđenja na SP - rekao je Gabrijel i dodao:

- Fudbal je strast, suđenje je emocija, a čišćenje ulica posao. Koliko dugo? Od 20. godine. Znači već 25 godina. Pa do penzije. Imam troje dece. I od suđenja se nešto zaradi, ali ne dovoljno da bi se pokrili troškovi petočlane porodice. Zato su u mom životu i metla i pištaljka i zastavica i žuti i crveni kartoni.

Pomoćne sudije će na SP imati zaradu od 25.000 dolara plus 2.000 dolara za svaku utakmicu. Glavne sudije će dobiti 70.000 uz još 3.000 po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading