Iranci slavili nakon 20 godina na SP: MAROKANCI SAMI SEBE SRUŠILI U FINIŠU!

Autor:

Sport

15.06.2018

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Irana i Maroka odigrali su prilično grub meč, a jedini gol viđen je u nadoknadi vremena, kada je Buhaduz nakon nespretne reakcije u sopstvenom kaznenom prostoru postigao autogol i doneo velika tri boda Irancima! Prvi trijumf Persijanaca nakon punih 20 godina na Mundijalima!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rivali se nisu štedeli, ali bez efekta

Maroko je bolje otvorio meč, bili su nadahnutiji, ali prilike Zijeha i El Kabija su otišle u nepovrat, ne toliko zbog dobre odbrane Iranaca, koliko zbog nespretnosti ovih igrača u protivničkom kaznenom prostoru.

Iranci su prebrodili ovaj pritisak i kada su konačno uspeli da odole opasno su zapretili Marokancima u 43. minutu, ali je Azmun propustio zicer da tim Karlosa Keiroša dovede od vođstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Podrška za iranske žene na stadionu u Rusiji

I dok smo u prvom delu igre makar videli nekoliko prilika na obe strane, u nastavku je ritam primetno opao, a defanzivac Maroka Nurdin Amrabat je u toku drugog dela igre na kratko ostao bez svesti, pri čemu je tresnuo glavom u travnati teren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sve je bilo u redu nakon ukazivanja lekarske pomoći, ali defanzivac Votforda nije nastavio meč.

Do kraja su obe ekipe nešto više računa vodile o svom golu nego o protivničkom, a sudija Čunejt Čakir je imao pune ruke posla zbog čestih faulova i agresivne igre.

U 95. minutu smo dobili pravu dramu i tako su gledaoci donekle zadovoljni mogli da zaključe ovaj susret nakon pravog mučenja tokom do tog momenta. Buhaduz iz Maroka je nespretno reagovao u svom kaznenom prostoru i poslao loptu glavom u sopstvenu mrežu za veliko slavlje Iranaca na terenu i tribinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading