Selektor Hrvatske oterao Kalinića kući!

Autor:

Sport

18.06.2018

07:36 >> 07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić sukobio se sa igračem Nikolom Kalinićem tokom meča sa Nigerijom u prvom kolu SP u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kalinić se vraća kući

Kako prenose hrvatski mediji, Kalinić je počeo meč sa Nigerijom na klupi za rezerve. Dalić je odlučio da uvede Kalinića u igru u 86. minutu, ali je odbio da uđe na teren, jer je rekao da ga bole leđa.

Kalinić je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji, jer ne želi da sedi na klupi za rezerve.

- Sve će biti poznato danas - rekao je Dalić.

Hrvatski mediji navode da je Dalić odlučio da Kalinić vrati u Hrvatsku, a "kockasti" će Mundijal nastaviti sa 22 igrača.

Kalinić u nedelju nije bio na treningu. On je navodno imao sukob sa Dalićem i tokom prijateljskog meča sa Brazilom.

Kalinić je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 42 meča i postigao je 15 golova. On je član Fiorentine.

Hrvatska je na startu SP pobedila Nigeriju 2:0, a "kockaste" očekuju još dueli sa Islandom i Argentinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tomislav

18.06.2018 10:05

Normalno! Da sam Kalinić i ja bih to takođe uradio. Samo ja ne bih rekao Daliću da me bole leđa, već bih ga poslao u tri p..de mat..ine. ...Kada će više treneri shvatiti da igrači nisu njihove igračke, ni roboti kojii rade na baterije? I kada će više ti fudbalski treneroidi prestati lečiti svoje frustracije i komplekse preko igrača koji im nisu po meri i ukusu? Konkretno, u ovom slučaju, Dalić već dugo ponižava Kalinića na uštrb indisponiranog Mandžukića. Ali, jebiga, ovaj je u Hrvatskoj zaštićen ko polarni medved. Na stranu što je Kalinić već duže vreme u boljoj formi, i bolji igrač od Mandže - da se ne lažemo! Isti je slučaj i sa našim Prijovićem koji, pretpostavljam, guta svoje poslednje "knedle" pod idiotskom palicom Krstajića koji kao i Muslin iracionalno forsira Mitrovića. Ne pamtim kada su Prijovića uveli a da to nije bilo pet ili dva minuta pre kraja. Pa, zar on ne zaslužuje bar 15 jebenih minuta igre po utakmici. Zar je Mitrović zaista toliko bolji igrač?! Gospodo luzeri, krčag ide na vodu dok se ne razbije. To je narodna mudrost, a ne moja. ...Onaj ko nikada nije igrao fudbal, onda ne zna o čemu govorim. Nema to veze ni sa kakvim ličnim kompleksom, niti sa sujetom. Naprosto, čovek je emotivno biće - nije kiborg da ga pritisneš na dugme. ...Ali, kako dileje da shvate psihološku strukturu ljudskog bića kada su oni izabrani i "plaćeni" po postotku svog ličnog ludila?! I, otkud treneru pravo da se iživljava nad bilo kojim igračem, a da igrač nema pravo na ljudsku reakciju? Svako od nas ima svoje granice trpljenja. Uostalom, u reprezentaciji se ne zarađuju milioni da bi se morala trpeti tortura treneroidnih skorojevića. ...Životom tvrdim da nema tako slabog igrača u ni jednoj reprezentaciji sveta koji nije zaslužio da odigra bar poslednjih 15 minuta. Ali, ko bi onda pokazivao svoju kukavičku prirodu vođe sa trenerskom licencom u đepu? Manipulacija i krađa vremena takvima je u krvi!