BELGIJI DOSTA POLUVREME: Lukaku i Mertens slomili bunker Paname

Autor:

Sport

18.06.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Breme favorita nikada nije lako... Fudbaleri Belgije uspeli su da slave u svom premijernom meču na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Paname -3:0 (0:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

I ovaj meč bio je dokaz da niko na Mundijal nije došao da se preda bez borbe. Belgija ima tim koji može da pobedi svakoga, ali morala je pošteno da se pomuči kako bi srušila debitanta na najvećoj smotri fudbala.

Panama je igrala bunker, ali... Izdržali su samo poluvreme. Belgija u prvih 45 minuta nije uspela da dođe do gola. Pokušavao je Lukaku, pretio je i Azar, ali nikako nisu uspeli da nađu put do mreže.

U drugom poluvremenu se sve promenilo. Mertens je u 47. minutu, pravom bombom pocepao mrežu Paname i tada je bilo jasno da su "crveni đavoli" prelomili susret.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U 54. minutu Panama je imala veliku šansu, Muriljo je izašao sam pred Kurtou ali nije uspeo da postigne gol. Vrlo brzo usledila je kazna.

U 69. minutu, posle asistencije De Brujnea, Lukaku je rutinski pogodio za 2:0. U 75. minutu isti igrač je još jednom zatresao mrežu. 

 

 

"Crveni đavoli" su u nastavku dodali gas i to je bilo dovoljno za ovaj meč, ali ako hoće da naprave nešto veliko na Svetskom prvenstvu, moraće bolje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Belgija sledeći meč igra protiv Tunisa u subotu, dok će rival Kostarike biti Engleska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading