"Srbi imaju vezni red u rangu Španije i Nemačke!"

Autor:

Sport

19.06.2018

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pobede u prvom kolu Mundijala protiv Kostarike naša selekcija je dobila veliki broj komplimenata od brojnih svetskih sportskih medija, ali se čini da su u komplimentima prednjačili na indijskom portalu "sportskeeda.com".

RepublikaFoto: Starsport
Indijci prepoznali veliki kvalitet koji naša selekcija poseduje

Oni su bili posebno oduševljeni nastupom naših veznih fudbalera na tom susretu.

-Kada govorimo o ekipama sa snažnom veznom linijom, obično mislimo na Nemačku, Španiju ili Francusku, ali danas analiziramo koliko je jaka sredina terena Srbije. Nemanja Matić, Sergej Milinković-Savić i Luka Milivojević formiraju savršen trio. Svi navedeni igrači su imali impresivne sezone u veoma respektabilnim klubovima - navodi se u tekstu na sajtu "sportskeeda.com", jednom od najpoznatijih sportskih portala u Indiji. 

Oni su posebno nahvalili Nemanju Matića, za koga se navodi da je jedno od najboljih pojačanja Mančester junajteda u poslednjih nekoliko godina.

- Protiv Kostarike je odigrao partiju komandanta. Pružao je zaštitu odbrani i uspostavio kontrolu na sredini svojim nastupom. Kapiten Kostarike Brajan Ruis nije mogao da ga nadigra tokom čitavog meča - opisuje se momak iz Uba. 

Za Milivojevića se kaže da su se dobre partije njegovog kluba Kristal Palasa u drugom delu sezone u Premijer ligi poklopile sa sjajnim igrama našeg veziste.

- Iako je u nacionalnom timu njegova uloga drugačija i zadatak mu je da bude potpora Matiću, protiv Kostarike je retko kada gubio posed i bio smiren sve vreme. 

I za kraju su došli hvalospevi na račun Sergeja Milinković-Savića.

- Plejmejker Lacija može da igra klasičnu ‘desetku’, kao što je bio slučaj protiv Kostarike. U Seriji A je postigao 10 golova ove sezone, kreirao 45 šansi i zabeležio 3 asistencije. Može da trči od kaznenog do kaznenog, da kreira prilike, ali da igra defanzivu kada je potrebno - zaključuje se u tekstu.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading