"Furija" se baš namučila, KOSTA PROBIO IRANSKI ZID!

Autor:

Sport

20.06.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel između Irana i Španije pretio je da bude prvi na ovom šampionatu bez golova, ali je pogodak Dijega Koste u 54. minutu otklonio tu opanost, pošto smo pre toga gledali meč bez sadržaja većim tokom susreta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika borba je viđena na meču Iran - Španija

U prvom delu igre su Iranci, koji su poneli tri boda iz prvog meča, parkirali autobus pred svojim golom, što je omelo Špance i uništilo im taktiku. Dva pokušaja izabranika Fernanda Jera bila su premalo da bi se nešto učinilo, pa su Iranci počeli da gaje nade da bi i nakon drugog kola mogli da ostane prvi na tabeli grupe B.

Ipak, Kosta je u 54. minutu prihvatio loptu u kaznenom prostoru, jedan od defanzivaca Irana je pokušao da ispuca loptu, ali se ona odbila od snažnog napadača pravo u gol za važno vođstvo. Ovo je bio treći pogodak odličnog centarfora na ovom šampionatu, nakon dva pogotka u prvom kolu protiv Portugalije. Inače ovo je bio 20. uzastopni susret od starta Mundijala na kom je pao barem jedan gol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Španci nisu nastavili da melju protivnika, pa se čak može reći da je Iran imao čak i za čim da žali, pošto im je jedan pogodak poništen zbog VAR tehnologije, a u 82. minutu je šut glavom Mehdija sa nekoliko metara otišao tik iznad prečke.

Oba golmana su zabeležila i nekoliko solidnih intervencija kojima su zadržavali svoje timove u igri, ali nije bilo promene, pa će "crveana furija" u poslednjem meču protiv Maroka imati dobru situacija da sa jednim bodom obezbedi mesto u drugoj fazi takmičenja, dok će Iranci morati da savladaju Portugal.

Biće to okršaj selektora Irana Karlosa Keiroša sa svojom bivšom selekcijom, prema kojoj sigurno neće imati popusta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading