Krstajić: Hvala Rusima na podršci, Srbi budite spokojni igrači su orni!

Autor:

Sport

21.06.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor naše fudbalske selekcije Mladen Krstajić je na konferenciji za novinare izjavio da su uslovi za naš tim u Rusiji idealni i da će protiv Švajcarske biti određenih promena. Pored selektora, pred novinare je izašao i Nemanja Matić.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

- Hvala Rusima na gostoprimstvu, zaista se osećamo kao da smo u Srbiji. Hvala im i što su nas bodrili u Samari protiv Kostarike i mi smo pre nekoliko večeri navijali za njih protiv Egipćana.To je normalno i tako treba da ostane. Naša baza u Svetlogorsku je kao iz bajke, dobro je što smo izabrali taj grad gde ćemo biti smešteni - počeo je Krstajić izlaganje.

Što se tiče duela protiv Švajcarske, selektor je izjavio da će biti određenih promena.

- Biće nekih taktičkih promena u odnosu na duel protiv Kostarike, ali nećemo odstupati od našeg stila. Odgovorno tvrdim da će moji igrači biti igrački raspoloženi i u duhu fer-pleja kao što je bilo i protiv Kostarike. Snaga Švajcarske je u taktici, dosta dobro potkovani. Selektor je sa njima četiri, pet godina, a i oni igraju dugo zajedno. Biće žestoko.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

Selektor je navijačima u našoj zemlji poslao snažnu poruku: 

- Srbi, budite spokojni, igrači su orni i željni da se pokažu, kao što su imali i volju i želju protiv Kostarike. Imamo svoj cilj i svoj pravac, politika nas ne zanima. Nebitne su nam provokacije!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nemanja Matić

Naš vezista Nemanja Matić kaže da je duel protiv Švajcarske pravi meč da pokažemo koliko nam je stalo do prolaza.

- Naravno da smo svesni činjenice da nas pobeda vodi u drugi krug. Daćemo sve od sebe da tako bude, ali protivnik je veoma dobar. Oni će takođe pokušati da nas ugroze, da osvoje dva tri boda. Imaju kvalitete koje poštujemo, ali daćemo sve od sebe da mi slavimo. Upoznati smo sa kvalitetom Švajcarske, selektor nas je upoznao. Očekuje nas paklena utakmica, ali spremni smo! Koncentrisani smo na stvari koje selektor traži od nas, ne razmišljamo o provokacijama, a kako će biti sa druge strane to nas baš mnogo i ne zanima. Nikada u meč ne ulazim na bod, uvek na pobedu, ali naravno nije uvek moguće pobediti. Oni su ipak dobri, šesti na FIFA listi, a mi 34. Poštujemo ih, ali znamo i naše kvalitete. Možda su favoriti, ali daćemo sve od sebe. 

Matić se osvrnuo i na dosadašnje utiske o šamponatu i uslovima u kojim se igrači nalaze:

- Ovo što smo do sada videli, stadion u Samari i trening centar u Svetlogorsku je na vrhunskom nivou, kao što je to slučaj sa stadionima u Engleskoj. Verujem da je to osnova da ruski fudbal još više napreduje u budućnosti.  Ne vidim da može da bude bolje od ovoga.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nemanja Matić na terningu

Igrač Mančester junajteda je svestan i podrške i očekivanja navijača:

- Osećamo podršku i od ljudi ovde i od onih koji nisu mogli da dođu. Veća očekivanja dolaze sa boljim rezultatima. Pobedom protiv Kostarike smo ulili nadu našem narodu da možemo dosta toga da napravimo na Mundijalu i to je normalno. Na nama je sada da ostanemo smireni i da se i dalje borimo za Srbiju kao do sada, a videćemo koji su nam limiti i koje su nam mogucnosti.

Nemanja je potom izneo svoje mišljenje o prvoj zvezdi švajcarskog fudbala:

- Šaćiri je odličan igrač. Igrao sam dosta puta protiv njega. Poznajem ga dobro, pogledali smo materijal i o njemu i o njegovim saigračima.  Pokušaćemo da ga zaustavimo, da što manje pokaže. Cenimo ga kao igrača, ali smo svesni da baš kao i oni da imamo kvalitetne igrače. U poslednjih nekoliko godina ovo je najbolja selekcija. Plasirali smo se kao prvi, dobili prvi meč ovde, najbolja godina u poslednjih sedam osam sigurno - a ja se nadam da se nećemo ovde zaustaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading