Tite: Protiv Srbije pobeda pod obavezno!

Autor:

Sport

22.06.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor brazilske selekcije Tite mogao je da odahne nakon pobede u poslednjim trenucima protiv Kostarike. U duelu poslednjeg kola protiv Srbije "karioke" će probati da obezbede prolaz u osminu finala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tite: U obavezi smo da stalno pobeđujemo

Imao je Tite objašnjenje zbog čega se njegov sastav mučio na prve dve utakmice šampionata.

- To je Svetsko prvenstvo, malo je prostora za greške, a vidite da su favoriti pobeđivali mahom sa 1:0 prethodnih dana. Ono što se trudim je da usadim Brazilu mirnoću i rutinu, ovaj tim svakodnevno raste i napreduje, ali stepen takmičenja nosi sa sobom određenu težinu, samim tim je potrebno i da se brže emotivno sazri.

Selektor "selesaoa" se osvrnuo i na veliku nervozu prve zvezde Nejmara na terenu.

- Nejmar mi je potreban, kao i Kutinjo ili Daglas Kosta, bez obzira na dešavanja na terenu. Fudbalski svet je surov, ne štedi nikoga. Što se tiče suđenja, to nije moj posao i ne želim da komentarišem odluke. Drago mi je samo što se posle poništenog jedanaesterca moj tim nije žali, niti se iko bunio. Tražio sam to i u prvoj utakmici. Hoću da moji igrači igraju fudbal, da pobeđuju, da se ne osvrću ni na VAR ni na sudije.

Duel protiv Srbije biće ključan, bod bi trebalo da bude dovoljan Brazilcima za prolaz, ali je Titeov pristup da se osvoje tri boda.

- Ne, jer smo u obavezi da igramo dobro i pobeđujemo stalno. Formiramo pobednički tim i duh, kojem je potrebno da daje što više golova. Ako promenim taj pristup to znači da odstupam sa puta kojim sam krenuo, a to nije dobro. Naravno, svestan sam šta nas čeka u poslednjem kolu, ali mi nije važno da budem prvi u grupi koliko mi je važno da vidim da se popravljamo iz dana u dan. Prioritet je da napravimo novi korak u pravom smeru - zaključio je Tite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading