FSS pretio da neće igrati zbog Šaćirijevih kopački

Autor:

Sport

23.06.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sektretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izjavio je da je Savez zapretio FIFA da neće izaći na teren protiv Švajcarske na Mundijalu sve dok Džerdan Šaćiri ne zameni kopačke sa kosovskom zastavom, ali mu je dozvoljeno da igra u njima jer je kosovski savez član najveće fudbalske organizacije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Ono što je nas posebno iritiralo jeste da smo na zagrevanju primetili da jedan njihov igrač, Šaćiri konkretno, nosi zastavu tzv. države Kosovo. Mi smo reagovali, čak smo i zategli, rekli smo da nećemo izaći na teren i igrati utakmicu ukoliko on ne zameni kopačke - rekao je Šurbatović.


FIFA nije imala razumevanja za zahtev FSS-a, iako je prema rečima Šurbatovića poslato nekoliko mejlova i postojao direktan kontakt sa ljudima iz FIFA.


- Pred početak utakmice, dobili smo obrazloženje da je to dozvoljeno prema FIFA regulativima jer je tzv. država Kosovo njihova punopravna članica i da fudbaleri mogu da ispoljavaju nacionalna osećanja - kaže Šurbatović. 

Srbija je izgubila od Švajcarske 2:1 golom u finišu upravo Šaćirija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading