Tadić o sastanku sa saigračima: Daćemo sve od sebe da pobedimo Brazil!

Autor:

Sport

24.06.2018

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić izjavio je da će on i njegovi saigrači učiniti sve da se "orlovi" plasiraju u osminu finala SP u Rusiji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tadić na konferenciji za novinare u Svetlogorsku

Naša selekcija u sredu u poslednjem kolu igra protiv Brazila u Moskvi. Našoj selekciji je potreban trijumf za plasman u osminu finala SP ili remi, ali u tom slučaju Švajcarska mora da izgubi sa dva gola razlike od Kostarike.

Foto: Srpski telegraf

 - Prošlo je dosta vremena od utakmice sa Švajcarskom. Malo smo se ohladili. Svesni smo podrške od cele nacije, zahvalni smo na tome. Mislim da smo donekle to zaslužili. Učinićemo sve što je do nas da se plasiramo u drugu rundu, iako je veoma teško. Optimizam je prisutan, ali sve je u našim rukama, a to najviše volim. Istina, biće teško, ali borićemo se - rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Svetlogorsku.

On je ponovio da je sudija Feliks Brih oštetio Srbiju na meču sa Švajcarskom.

- Posle meča sam rekao šta sam oseća. Sudija nas jeste oštetio sa mnogo stvari, ali uvek se trudim da vidim šta smo mi mogli bolje da uradimo. Meč protiv Švajcaraca je bio mnogo emotivan za nas. On je dosta različit od ovog sa Brazilcima - dodao je Tadić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Naši fudbaleri su u subotu imali sastanak.

- To je super. Da kažemo jedni drugima u lice šta mislimo i to je najbitnije i u fudbalu i u životu, da se ne krijemo, već da rešavamo probleme - naveo je on.

Tadić veruje da će Srbija izboriti plasman u osminu finala Mundijala.

- Nadam se da ćemo da produžimo nas ostanak ovde jer nam je jako lepo. Igramo protiv Brazila, treba da ih poštujemo, ali ne bi trebalo da ih se plašimo. Imaju dosta stvari koje mi možemo da iskoristimo. Neće biti nimalo lako, ali možemo da pobedimo. Moramo da budemo pametni, a ne da idemo grlom u jagode. Hoćemo da napadnemo Brazil, ali iz neke pameti i mudrosti. Ubeđen sam da će postojati organizacija i da cemo iz toga napasti Brazil. Kad se branimo da im suzimo prostor, a kad ih napadamo da ih napadamo kako treba, organizovano. Za ovakvu utakmicu ne treba ti nikakva dodatna psihološka priprema. Jedinstvena prilika, svi smo maštali o ovome da igramo protiv Brazila na SP i da iz tog meča mozemo u drugu rundu - rekao je Tadić i dodao:

- Mislim da je sve moguće, ako dođemo u nokaut fazu. Nadam se da ćemo proći u osminu finala.

Tadić je govorio i o jednom od najboljih brazilskih igrača Marselu.

- On je jedan od najboljih levih bekova na svetu. Igrali smo već jedan protiv drugog i pre četiri godine. Fokusiran sam samo na našu igru i da ih što više ugrozimo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Član stručnog štaba naše reprezentacije Milan Rastavac rekao je da su "orlovi" spremni za duel sa Brazilom.

- Švajcarska i Brazil su totalno različiti. Brazilska igra je zasnovana na jakim individualnostima, koje su poprilično jake i sa velikim repertoarom. Naš odgovor na to mora da bude improvizacija i reakcija na tu situaciju. Mi se spremamo da budemo voljni i spremni da odreagujemo na to što može da donese taj Brazil. Naše zajednistvo je ono čemu težimo i što je naš adut - rekao je Rastavac i dodao:

- Slika o prethodnom meču je malo iskrivljena. Mi smo trčali više od njih ako se pogledaju statistički podaci. Sudija je sasekao kartonima naš vezni red da ne može da bude agresivan, tako da nije to bilo loše kao što je predstavljeno. Naš cilj je sada samo kako ugroziti Brazil, a branićemo se protiv Brazila kao što se i svi brane, zajedno, cela ekipa.

On je istakao da naš stručni štab zna taktiku za duel sa Brazilom.

- Taktička priprema za Brazil će biti lakša nego protiv Švajcaraca, jer svako od nas zna svakog od njihovih igrača. Psihički još lakše. Ako želimo u drugi krug moramo da napravimo jedno malo čudo, a ovo je naša prilika za to. Nejmara ćemo zaustaviti timskom saradnjom u defanzivi. On je noseći autoritet Brazila. Igrači Brazila obavezno daju loptu Neimaru. On ima svoje adute, mi imamo svoje defanzivne adute. Verujem da je poslednji meč na SP bio veliko iskustvo za nas - istakao je Rastavac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading